Allt för dig i din roll som chef och ledare

Här hittar du de områden som är viktiga för dig att ha koll på och där du som chef och ledare har ett extra ansvar.

Kvinna

Du i chefsrollen

Att vara chef innebär ansvar, befogenheter och utmaningar. Här får du som ledare användbara råd och stöd i arbetsrätt, organisatorisk och social arbetsmiljö, hybridarbete, lön, kompetensutveckling och mycket annat. 

Ett bra samarbete mellan dig som chef och förtroendevalda lönar sig

Att det finns fackliga ombud på jobbet är bra för hela organisationen och även för dig som är chef. Arbetsplatser med fungerande och strukturerade samarbeten mellan chefer och medarbetare visar sig gång på gång ha färre konflikter och kan lägga mer energi på verksamhetens utveckling.

Någon att fråga

Genom Unionens chefslinje får du direkt svar på allmänna frågor eller blir hänvisad vidare till våra experter inom avtalsgranskning, rådgivning och förhandlingshjälp.

Chefsliv - artiklar om livet som chef

Intervjuer med experter och andra chefer, gästskribenter som skriver om ledarskap och mycket annat som kan inspirera och ge ny om ledarskap och rollen som chef.

Ännu inte chefsmedlem?

Om du har en ledande befattning med personal-, budget- eller verksamhetsansvar kan du bli medlem i Unionen Chef - Sveriges största fackförbund för chefer. Är du redan yrkesverksam medlem i Unionen kan du uppdatera ditt medlemskap utan att det kostar något extra.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg