Egenföretagare är välkomna som medlemmar

Unionen är Sveriges största fackförbund. Vi har ett skräddarsytt medlemskap för dig som är egenföretagarmedlem. Medlemskapet är till för dig som driver eget företag med tjänstemannauppgifter.

Inträdesvillkor:

  • Alla företagsformer
  • Inga anställda med undantag för delägare och familjemedlemmar
  • Högst fyra lika stora delägare
  • Utför primärt tjänstemannauppgifter inom Unionens organisationsområde
  • Går bra att bli medlem innan du startat företaget

Har du utöver ditt företag en anställning inom Unionens organisationsområde kan Unionen dessutom företräda dig exempelvis med förhandlingshjälp på den arbetsplatsen. Läs mer om Unionens arbetsrättsliga förhandlingshjälp

Villkor för medlemskap

Alla medlemmar omfattas av Unionens stadgar. Vi vill särskilt uppmärksamma dig på ett par saker som tas upp i stadgarna.

  • Du behöver vara medlem i en svensk a-kassa, Unionens eller någon annan a-kassa för att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen.
  • Om du vill bli medlem i Unionens a-kassa behöver du skicka in en särskild inträdesansökan dit.

Uppsägningstiden för medlemskapet är generellt från och med andra månadsskiftet efter det att skriftlig ansökan om utträde har kommit till Unionen, under den tiden betalar du medlemsavgiften.

Bli medlem

För att bli ny medlem ansöker du här

Är du redan medlem i Unionen men driver eget företag?

Är du medlem i Unionen och vill bli egenföretagarmedlem kan du logga in och registrera ditt företag. Obs! Har du kvar en anställning samtidigt som du driver eget behöver du kontakta oss innan du registrerar ditt företag så hjälper vi dig att bli kombinatör. Logga in och registrera ditt företag

Allt som ingår i medlemskapet

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg