Alla tjänstemän är vår idé

Unionen är fackförbundet för alla tjänstemän i det privata arbetslivet. Alla utbildningar och alla befattningar, i alla former och på alla nivåer är välkomna. Vi tror på att samla alla krafter på arbetsplatsen i samma fackförbund.

Medlemskapet
  • Vi är 700 000 medlemmar, på ungefär 89 000 arbetsplatser
  • Vi är ungefär 29 000 förtroendevalda på drygt 16 000 arbetsplatser.
  • Unionen är en medlemsstyrd organisation byggd på representativ demokrati.
  • Unionen finns i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag, organisationer och föreningar.
  • Var femte medlem är chef.
  • Även egenföretagare och studenter är välkomna som medlemmar.

Det här vill Unionen

Unionen arbetar på uppdrag av dig som medlem. Vi driver, påverkar, förhandlar och fokuserar på de frågor du tycker är viktigast. Läs mer om vår vision, handlingsprogram och politiska plattformar.

Unionens organisation

Unionen är Sveriges största fackförbund med 700 000 medlemmar. Vi finns i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag, organisationer och föreningar.

Lediga tjänster

Vill du få kraft att göra skillnad? Hos Unionen hittar du ett meningsfullt och utvecklande arbete med målet att förändra arbetslivet till det bättre.

Unionens årsrapporter

I årsrapporterna kan du läsa mer om Unionens verksamhet och olika prioriteringar, satsningar och fokusområden för respektive år.

Opinion & press

Unionen är en organisation vars främsta syfte är att driva frågor för att privatanställda tjänstemän ska få ett tryggare och mer utvecklande arbetsliv.

Unionens internationella arbete

Unionen jobbar även utanför landets gränser för att stärka den enskilde medlemmens möjligheter till ett bättre arbetsliv.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg