Medlemskapet

Ett medlemskap i Unionen ger dig trygghet, utveckling och kraft att påverka ditt arbetsliv. Som medlem har du styrkan av 700 000 medlemmar i ryggen.

Bild på arbetskamrater som firar med tårta

Unionen är ett fackförbund där alla tjänstemän på en arbetsplats kan vara medlemmar. Vi tror på styrkan att förena alla anställda på samma arbetsplats i samma fack. Vad som fungerar eller inte fungerar på en arbetsplats är i grunden detsamma, oavsett befattning, utbildning eller lön du har.

  • Vi är över 700 000 medlemmar, på ungefär 86 000 arbetsplatser
  • Vi är ungefär 29 000 förtroendevalda på drygt 15 000 arbetsplatser.
  • Var femte medlem är chef.
  • Även egenföretagare och studenter är välkomna som medlemmar.
  • Unionen finns i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag, organisationer och föreningar.
  • Unionen är en medlemsstyrd organisation byggd på representativ demokrati.
  • En stor del av medlemmarna är högskoleutbildade.

Ha koll på din lön

Unionen hjälper dig hålla koll på din löneutveckling genom aktuella lönelägen, verktyg och tjänster inför lönesamtalet och lönecoachning.

Påverka på jobbet

Ta chansen att utnyttja hela kraften i ditt medlemskap i Unionen genom att vara med och påverka och förbättra på jobbet.

Påverka Unionen

I Unionen är det du som medlem som bestämmer. Du väljer dina företrädare och bestämmer om Unionens verksamhet på lokal, regional och nationell nivå.

Kurser och föreläsningar

Kurser, aktiviteter, föreläsningar, nätverksträffar och seminarier erbjuds kostnadsfritt i hela landet. Lär mer om lön, arbetsrätt, pension, arbetsmiljö, ledarskap och mycket mer.

Karriär och utveckling

Med Unionens karriärtjänster får du skjuts om du vill förändra din arbetssituation. Välj mellan Cv-granskning, LinkedIn-granskning, karriärplanering och mycket mer.

Medlemsförmåner

Försäkringar, fjällstugor och onlineträning finns i Unionens utbud av medlemsförmåner. Spara pengar genom Unionens förmånliga rabatter.

Unionen Student

För dig som studerar på högskola eller universitet. Unionen student ger dig krafter utöver det vanliga – både under studietiden och i jakten på drömjobbet.

Unionen Chef

Ett skräddarsytt medlemskap för dig som är chef. Som medlem i Unionen Chef får du utbildningar, chefstjänster, en egen chefslinje och din egen chefsombudsman.

Unionen Egenföretagare

Ett medlemskap speciellt för dig som är egenföretagare. Unionen vill att det ska vara enklare och tryggare att driva eget.

Ännu inte medlem?

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?