Unionen Student

Unionen Student - för dig som studerar på högskola eller universitet. Det kostar bara 100 kronor för hela studietiden och ger dig krafter utöver det vanliga – både under studietiden och i jakten på drömjobbet.

Unionen Student

I Unionen Student kan alla vara tillsammans, oavsett utbildning, så länge du siktar på jobb i det privata näringslivet. Ingenjörer och personalvetare. Ekonomer och systemvetare. Jurister och farmaceuter. Alla kan vara ihop. 

Även efter studierna - när du börjar jobba - tror vi på styrkan i att vara tillsammans och förena alla anställda på en arbetsplats i samma fack. Vad som funkar eller inte funkar på en arbetsplats är i grunden detsamma oavsett vilken titel eller utbildning du har.

Som Sveriges största fackförbund i det privata arbetslivet vet vi vad som krävs för att ta steget från studier till drömjobb – och hur du bäst förbereder dig för det som väntar.

Under studietiden

När du närmar dig examen

  • CV-tjänster - ta del av tipsladda ned cv-mallar och mallar för personligt brev - svenska och engelska- och boka kostnadsfri individuell cv-granskning. Så skriver du Cv
  • LinkedIn-paket - Unionen hjälper dig att skapa en riktigt bra LinkedIn-profil genom att erbjuda dig en rad vassa tjänster; LinkedIn-guide, LinkedIn-webinarier, e-kursen "Bli en stjärna på LinkedIn" och LinkedIn-granskning. LinkedIn-paket

  • Jobbguiden - från studier till jobb -  Här får du en guide som ger dig tips, råd och checklistor och som stöttar dig på vägen mot ditt jobb. Jobbguiden

  • Professionell yrkesrådgivning - boka ett 20 min långt telefonsamtal och tala med en rekryterare inom den bransch du är intresserad av. Yrkesrådgivning.

Medlemsavgift för studenter

Studentmedlemskapet är för dig som studerar på högskola eller universitet och inte tidigare varit  yrkesverksam  medlem i Unionen. Du som studerar på en eftergymnasial utbildning och siktar på ett arbete som tjänsteman i den privata sektorn kan också ansöka om att bli medlem.

  • 100 kr för hela studietiden
    Som studentmedlem betalar du 100 kronor för ett medlemskap som gäller hela studietiden, oavsett hur länge du väljer att studera.
  • 100 kr hela första året efter att du varit studentmedlem
    Som tidigare studentmedlem har du kraftigt reducerad avgift första året som yrkesverksam medlem och betalar bara 100 kronor för dina första 12 månader. Därefter fortsätter medlemskapet till ordinarie avgift.

Är du yrkesverksam medlem idag och ska börja studera kan du ansöka om tillfälligt sänkt avgift under din tid som studieledig.

Ditt studentliv och Unionen

Genom ditt medlemskap i Unionen får du verktyg och tips för ett aktivt studentliv.

Rivstarta din karriär!

Unionens "Rivstarta karriären"-paket ger tips och exempel på hur du förbereder dig inför övergången från studier till karriär.

Uppdatera

När du avslutar dina studier är det dags att uppdatera till ett yrkesverksamt medlemskap, även om du inte fått jobb eller tagit examen ännu. 100 kr första året.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg