Råd och stöd

Undrar du något om villkoren på jobbet, arbetstiden, semesterregler eller hur du kan höja din lön? Här hittar du fakta om regler och villkor i arbetslivet.

Unionens främsta uppgift är att finnas till hands för dig både när du har medgång och motgång i arbetslivet. Unionens rådgivare, förhandlare, specialister och jurister arbetar alla för att ge dig den trygghet du förtjänar på jobbet. Vi är helt enkelt experter på dina rättigheter och villkor i arbetslivet.

Fråga oss

Om Unionen har en klubb på din arbetsplats kan de hjälpa dig med svar på dina frågor. Om inte, kan du ringa oss på telefonnummer 0770-870 870 eller skicka din synpunkt eller fråga till våra rådgivare. De hjälper dig gärna och svarar på alla dina frågor om arbetslivet.

Se filmer med svaren på de vanligaste frågorna

I några korta filmer har vi samlat svaren på några av de allra vanligaste frågorna. Du får koll på vad som gäller vid en omorganisation, vad som händer om du skulle bli uppsagd eller säger upp dig själv. Du får tips inför kommande lönesamtal och lär mer om vad som ska ingå i ditt anställningsavtal.

Lär dig mer

För dig som vill fördjupa dig och lära mer om dina rättigheter och skyldigheter på jobbet finns Medlemsguiden  - en utbildning som genom filmer och kreativa övningar ger dig svar på vanliga frågor om arbetslivet. 

 

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Ja Nej