Jobbguiden

Följ jobbguidens snitslade bana mot ditt första jobb efter examen. Du får tips, råd, checklistor och smarta tjänster som stöttar dig på vägen mot din första anställning.

Jobbguiden

Rätt medlemskap för arbetslivet

Söker du ditt första jobb i det privata näringslivet? Det enskilt viktigaste rådet vi kan ge dig är i så fall att uppdatera ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap som ger dig en större trygghet och en bättre start på arbetslivet. Du kan uppdatera även om du inte fått ditt första jobb än. Som tidigare studentmedlem betalar du bara 100 kronor för det första året istället för upp till 235 kr/mån.

  • Full koll från dag ett
    Det är tusen olika saker att hålla reda på som rör dig och din anställning. Lönefrågor, semester, friskvårdsbidrag, pensioner, arbetsmiljöfrågor, löneförmåner, medbestämmandefrågor, kollektivavtalsfrågor.  Vad du än har för fråga om arbetslivet eller din anställning så kan vi svara på det.

  • Försäkra din inkomst
    Tillsammans med ett medlemskap i en a-kassa tryggar du din inkomst genom Unionens inkomstförsäkring som ingår i ditt medlemskap utan extra kostnad. 

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg