Aktuella kampanjer

Vilka kampanjer och erbjudanden har Unionen just nu? Klicka och läs mer om hur vi syns och hörs i marknadsförande och opinionsbildade syfte.

Kampanj för att få medlemmar att t(r)ycka till inför avtalsrörelsen

Under den så kallade insamlingsperioden kan medlemmar ha ett finger med i förhandlingarna om nya löner och villkor. Det berättar vi genom utskick, mötesmaterial för förtroendevalda och inlägg i sociala medier.

En vårkampanj om vår rådgivning som verkligen tar för sig.

På ett enkelt och humoristiskt sätt som verkligen sticker ut lyfter vi fram att om det känns jobbigt på jobbet kan du prata med oss på Unionen.

Unionen Student lanserar Yrkesradarn för sistaårsstudenter

Många studenter känner oro och stress inför arbetslivet. Därför marknadsför Unionen Student under våren nya Yrkesradarn, en unik tjänst där du hittar relevanta yrken efter din examen, sorterade på löneläge eller framtidsutsikter.

En kampanj om lönesamtalet. Och om att inte sälja sig billigt.

I årets andra kampanj vill vi få alla tjänstemän att första hur viktigt det är att förbereda sig inför lönesnacket, så att de inte säljer sig billigt.

Årets första kampanj belyser varför man behöver inkomstförsäkring.

Med trasiga neonskyltar berättar vi att det gör lite mindre ont om det smäller till på jobbet - som att du blir varslad till exempel - om inkomsten är försäkrad.

Kampanj riktar ljuset mot fackligt uppdrag inför årsmötena

Som fackligt ombud kan du göra skillnad på jobbet - för alla! Det är budskapet för att få fler medlemmar nyfikna på att engagera sig lagom till när valberedningarna söker kandidater.

Fackliga ombud är den svenska modellen i kongresskampanj

Under Unionens kongress i Karlstad passar vi på att lyfta fram att utan lokala förtroendevalda skulle den svenska arbetsmarknadsmodellen inte fungera eller finnas på samma sätt. Som fackligt ombud ÄR du den svenska modellen.

Unionens rådgivning lyfts fram i höst.

Arbetslivet är fullt av frågor. ​​I oktober och november månads kampanj lyfter vi fram olika saker som kan hända på jobbet som vår rådgivning kan hjälpa dig med, om du är medlem.

Nu är det höst och dags för förändring!

I höstkampanjen vill vi att våra medlemmar vågar förändra. Men förändring kan vara LÄSKIGT. Tur då att Unionen finns. För med Sveriges största fackförbund i ryggen vågar du förändra din och dina kollegors situation.

Vänd på fördomar och perspektiv i upside-down-kontoret

Kom, fota, tagga, dela och prata om hur vi tillsammans kan skapa ett öppet och inkluderande arbetsliv. Ett samarbete mellan Unionen och Paradox Museum.

Unionen vänder åter på fördomar i hbtqi-kampanj

Pridesommaren är här med manifestationer och parader. Unionen deltar med alltifrån fysisk närvaro och digitala events om inkludering till en utveckling av fjolårets prisade kampanj.

Förtroendevadå? Fackligt aktiva svarar på frågor i ny kampanjfilm

Gustav, Jaser, Robin, Maria, Sen och Stefan berättar om sina uppdrag i en film för att få flera medlemmar att bli nyfikna på att engagera sig.

I sommarkampanjen vill vi få alla att stänga av jobbet i sommar.

Det är på semestern man har en chans att vila upp sig. Men är du verkligen ledig när du är ledig? För många jobbar på semestern, därför vill vi att alla ska försöka stänga av jobbet under ledigheten.

Unionen Student bjuder på arbetslivsråd inför examen

Lagom till vårterminsslutet drar Unionen Student igång en intervjuserie under namnet #worklifeadvice där människor med längre erfarenhet delar med sig av råd och insikter från sina respektive karriärer till studenter som närmar sig examen och kan känna sig lika osäkra inför klivet ut i arbetslivet.

I marskampanjen snackar vi lön.

I år är lönesamtalet kanske viktigare än någonsin, så därför vill vi hjälpa alla tjänstemän att komma förberedda till samtalet. För 8 av 10 som inte förbereder sig innan lönesamtalet, är missnöjda efteråt.

Januarikampanj: Unionen listar dåliga tecken på jobbet.

I en kampanj om att trygga ekonomin inför sämre tider bjuder vi på tidiga varningstecken på arbetsplatsen och mer anledningar att bli medlem innan det är försent. (Liknande kampanj har tidigare gått i mars och maj 2022).

Decemberkampanj om det unika med Unionen.

Med en fin och känslosam film samt en humoristisk ljudspot vill vi berätta om det unika med Unionen. Att alla på jobbet kan va med!

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg