Förtroendevald

Fotograf Alex Giacomini

Som förtroendevald i Unionen får du bättre koll på verksamheten och kan vara med och påverka i en fråga som känns angelägen för dig och dina kollegor.

Information

När du som förtroendevald loggar in på unionen.se hittar du ett urval av tjänster som är anpassat till ditt förtroendeuppdrag, bland annat aktuella nyheter, tips på vilka kurser du kan gå, viktiga blanketter/mallar och mycket mer.

Förmåner och coach för dig som är förtroendevald

På förmånssidorna kan du se de medlemsförmåner som finns för dig som förtroendevald, förutom de förmåner som gäller för alla medlemmar. 
Som förtroendevald har du chansen att träffa Unionens egna coacher. Fokus för samtalen är vad du bäst behöver för din utveckling. Coachen kan hjälpa dig med att utveckla strategier och planer för att nå dina mål.

Förtroendevald - de olika uppdragsformerna

Under klubb, arbetsmiljöombud, arbetsplatsombud och uppdrag utanför klubben kan du läsa om vad uppdraget innebär och vilken/vilka kurser som finns. Under respektive uppdrag hittar du mallar, checklistor och broschyrer som du kan beställa eller ladda ner. Se även sidan Mallar och checklistor.

Stöd i förhandlingsfrågor

På råd & stödsidorna finns tips om vad du ska tänka på i en förhandlingssituation och även allmänna råd för dig som förtroendevald

Kurser som gör dig trygg och stark i din roll som förtroendevald

Här kan du läsa om Unionens kurser för dig som förtroendevald. Unionens kurser ger den kompetensutveckling som är så viktig för att du ska vara trygg och stark i din roll. Samtidigt fungerar kurserna som en bra mötesplats för gemenskap och inspiration.

Enkätverktyg - när du vill ta reda på vad medlemmarna tycker

Med webbverktyget e-Val skapar du snabbt egna enkäter från mallar eller formulerar dina frågor fritt.

Unionenveckan - tillsammans lyfter vi jobbfrågor och medlemskap

Unionenveckorna är två per år. En på våren och en på hösten, vecka 6 och vecka 38. Under Unionenveckorna kraftsamlar hela förbundet för att synas på arbetsplatserna och prata jobbfrågor och medlemskap.

Klubbwebb - skyltfönstret som visar vad klubben gör och vilka ni är

Klubbwebb är en tjänst för Unionens klubbar. Genom att skapa en egen webbplats, en klubbwebb, kan era medlemmar lätt hitta kontaktuppgifter, nyheter, diskussionsforum och information av olika slag. Med en klubbwebb kan ni nå både befintliga och blivande medlemmar.

Medlemsadministration - verktyget som håller reda på medlemmarna

Du som är klubbadministratör kan med hjälp av verktyget Medlemsadministration administrerar medlemmarnas löner, ALS-koder samt om de är chefer. 

 

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Ja Nej