Din egen anställning

Du som är chef är även själv anställd. Här har vi samlat råd och stöd som kan vara relevanta när det kommer till din egen anställning och utveckling.

Person skriver på en whiteboard

Din egen anställning när du är chef

Som chef har du inte bara dina medarbetare att fokusera på utan även dig själv och din egen anställning, karriär och utveckling. 

Din karriär som chef

Vill du utvecklas i din roll som chef? Här hittar du råd och stöd för din karriär tillsammans med medlemserbjudanden kopplade till din egen utveckling och karriär.

Mer att läsa

Ditt lönesamtal - tre steg för bra förutsättningar

Alla vill ha bra betalt för sina arbetsinsatser, men hur gör du för att lägga upp ditt eget lönesamtal med din chef? Ledarskapscoachen Anders Kinding ger dig några av sina bästa tips.

6 tips! Så landar du chefsjobbet - och lyckas i rollen

Hägrar en chefskarriär? Med rätt strategi ökar chanserna att få det eftertraktade jobbet. Experterna vet hur du bör agera för att ta ett kliv uppåt, och lyckas i rollen.

Stressade chefer prioriterar bort hälsan

Många chefer är så pressade att de väljer bort sin hälsa för att klara av ansvaret för medarbetarnas arbetsmiljö. Ett närvarande ledarskap är nyckeln för att förebygga ohälsa och sjukskrivningar.

Vad kan facket göra för en mobbad chef?

Då en chef blir mobbad blir situationen ofta komplicerad för såväl den utsatte som för facket.

"Chefen är katalysator för lärandet"

En arbetsplats där kompetensutveckling är centralt blir mer attraktiv och lockar till sig drivna medarbetare. Som chef blir du också mer uppskattad när du ständigt uppmuntrar och driver kompetensutveckling hos dina medarbetare. Det här menar Pär Lager, en av Nordens ledande innovatör och expert inom lärande och utveckling.

Åter på jobbet - nya chefsbeteenden behövs

Vad innebär det för dig som chef när vi går in i en ny fas efter pandemin? Är lösningen att slita upp nya vanor och återgå till det gamla eller kan du hitta mer kreativa sätt att förhålla dig till de erfarenheter som vuxit fram? Vi ger fyra tips för din väg framåt.

Podden som älskar mellanchefen

Det här är podden för alla som är eller har en mellanchef! Här delar chefer med sig av okända historier om svåra och komiska händelser ur verkligheten och får hjälp att lösa dem. Vi pratar om allt från missbrukande medarbetare till fria arbetstider och humor i ledarskapet.

Någon att fråga

Genom Unionens chefslinje får du direkt svar på allmänna frågor eller blir hänvisad vidare till våra experter inom avtalsgranskning, rådgivning och förhandlingshjälp.

Du i chefsrollen

Att vara chef innebär ansvar, befogenheter och utmaningar. Här får du användbara råd och stöd i din roll som ledare.

För ett bättre chefsliv

Som chef är du både ledare och anställd på samma gång. Här hittar du tjänster, verktyg, guider, råd och inspiration både i din roll som chef och när det gäller din egen anställning, karriär och trygghet.

Gå med i Unionen Chef!

Om du har en ledande befattning med personal-, budget- eller verksamhetsansvar kan du bli medlem i Unionen Chef. Är du redan  yrkesverksam  medlem i Unionen kan du uppdatera till Unionen Chef utan att det kostar något extra.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg