Teckna tilläggsförsäkring

Teckna Unionens tilläggsförsäkring för 50 extra ersättningsdagar och möjlighet att försäkra lön upp till 150 000 kr/mån.

Unionens inkomstförsäkring ingår i ditt medlemskap under förutsättning att du också är medlem i en a-kassa. Vill du känna dig extra trygg kan du som tjänar över 27 500 kr/mån teckna vår tilläggsförsäkring som ger dig 50 extra ersättningsdagar och möjlighet att försäkra löner ända upp till 150 000 kr/mån. 

50 extra ersättningsdagar

Mot en premie kan du teckna dig för 50 extra ersättningsdagar utöver de 150 dagar som redan ingår i medlemsavgiften. Du kan alltså få totalt upp till 200 ersättningsdagar, vilket motsvarar ca 9 månader.

Premien för tilläggsförsäkringen är 50 kr/mån för inkomster mellan 27 500 kr och 60 000 kr.

Läs mer vad som gäller för dig som tidigare har tecknat tilläggsförsäkringen med inkomst mellan 20 900 - 27 500 kr/mån.

Försäkra inkomst upp till 150 000 kr/mån

Du är välkommen att teckna tilläggsförsäkringen till Unionens inkomstförsäkring så att ditt inkomstskydd byggs på ytterligare för inkomster över 60 000 kr/mån ända upp till 150 000 kr/mån. 

Premien för tilläggsförsäkringen är 100 kr/mån för inkomster som överstiger 60 000 kr.

Kvalifikationstid

Det är 12 månaders kvalifikationstid för tilläggsförsäkringen och tiden räknas separat från det att tilläggsförsäkringen tecknades. 

Medlemskap i a-kassa krävs för att teckna tilläggsförsäkringen

Du kan endast teckna tilläggsförsäkring om du har medlemskap i en a-kassa. Om du ännu inte är medlem i en a-kassa så ber vi dig återkomma när du tecknat medlemskap i en a-kassa. 

Villkor för ersättning

För att ha rätt till ersättning från tilläggsförsäkringen ska du när du blir arbetslös:

  • ha varit med i tilläggsförsäkringen i en sammanhängande period av 12 månader
  • ha arbetat minst 80 timmar/kalendermånad i minst 12 månader under de senaste 18 månaderna inom anslutningstiden för tilläggsförsäkringen

Ta del av förköpsinformation om Unionens tilläggsförsäkring

Info icon Shape info icon

Tekniska problem med bekräftelsen

Just nu är det tekniska problem som gör att kvittosidan vid tecknandet av tilläggsförsäkringen visas på ett felaktigt sätt. Detta påverkar inte ditt tecknande av tilläggsförsäkringen. Du kan dagen efter försäkringen är tecknad logga in på "Mina sidor" för att kontrollera din försäkring. Inom två arbetsdagar ska du ha fått ett försäkringsbrev om din e-postadress är angiven korrekt. Om du är osäker är du välkommen att kontakta oss för att kontrollera status på din ansökan. 

Logga in här med BankID för att teckna din tilläggsförsäkring

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg