Opinion och politik

Unionen är en organisation vars främsta syfte är att driva frågor för att privatanställda tjänstemän ska få ett tryggare och mer utvecklande arbetsliv, nu och i framtiden.

Här samlar vi Unionens tankar och åsikter i aktuella frågor, kampanjer och politik. Sidan har precis byggts om och ses över löpande för att korrigera eventuella felaktigheter.

I fokus just nu:

  1. Sverige måste sluta skillgissa: Unionen lyfter fram vikten av att fokusera på kompetenser och kompetensförsörjning i takt med samhällsutvecklingen.

  2. Sverige behöver en modern och flexibel sjukförsäkring.

  3. Unionen i Almedalen - se hela programmet.

Opinion

Vikten av kompetensfokus

En av Unionens viktigaste frågor är vikten av kompetensfokus. I takt med utvecklingen krävs helt nya sätt att se på kompetenser och kompetensförsörjning.

Aktuellt

Opinion

Sjukförsäkringen

Unionen vill se en flexibel och modern sjukförsäkring. Sjukförsäkringen är en av det svenska trygghetssystemets grundbultar. Den ska ge trygghet när man på grund av sjukdom inte kan arbeta och under rehabilitering på väg tillbaka till arbete.
Opinion

Integritet i arbetslivet

Unionen jobbar för att integritet i arbetslivet ska uppmärksammas och tas på allvar. Det handlar både om den fysiska integriteten och den digitala. Här har vi samlat många olika artiklar och sidor i ämnet.

Press

Unionens presstjänst, pressmeddelanden och bilder.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg