Opinion och politik

Unionen är en organisation vars främsta syfte är att driva frågor för att privatanställda tjänstemän ska få ett tryggare och mer utvecklande arbetsliv, nu och i framtiden.

Här samlar vi Unionens tankar och åsikter i aktuella frågor, kampanjer och politik. Sidan har precis byggts om och ses över löpande för att korrigera eventuella felaktigheter.

I fokus just nu:

  1. Sverige måste sluta skillgissa: Unionen lyfter fram vikten av att fokusera på kompetenser och kompetensförsörjning i takt med samhällsutvecklingen.

  2. Sverige behöver en modern och flexibel sjukförsäkring.

Opinion

Sverige måste sluta skillgissa!

För varje minut halkar Sverige efter, på grund av att politikerna, arbetsgivarna, högskolorna inte fattar hur viktigt det är att vi alla utvecklar våra skills, mitt i arbetslivet.
Opinion

Integritet i arbetslivet

Unionen jobbar för att integritet i arbetslivet ska uppmärksammas och tas på allvar. Det handlar både om den fysiska integriteten och den digitala. Här har vi samlat många olika artiklar och sidor i ämnet.

Aktuellt

Opinion

Sjukförsäkringen

Unionen vill se en flexibel och modern sjukförsäkring. Sjukförsäkringen är en av det svenska trygghetssystemets grundbultar. Den ska ge trygghet när man på grund av sjukdom inte kan arbeta och under rehabilitering på väg tillbaka till arbete.
Opinion

Unionen i Almedalen

Unionen är i Almedalen 2024 för att driva frågor om framtidens trygghet i arbetslivet. Vi kommer arrangera seminarium om integritet i arbetslivet, kompetensbehov, ekonomiskt seminarium med mera.

Press

Unionens presstjänst, pressmeddelanden och bilder.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg