Råd och stöd för egenföretagare

För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet ibland annorlunda ut jämfört med en anställd. Här har vi samlat råd och stöd för de situationer och utmaningar du kan stå inför som egenföretagare.

Råd och stöd för dig som är egenföretagare

Läs om vad du ska tänka på när du tecknar ett hängavtal , vad som gäller om du blir sjuk och hur a-kassan fungerar för dig som är egenföretagare.

Tycker du att det saknas något eller om du har en fråga du inte hittar svaret på, är du välkommen att kontakta oss.

Skydda din inkomst som egenföretagare – ta ut lön

Att ta ut en låg lön (aktiebolag) eller att deklarera en låg inkomst (enskild firma) från företaget kan få negativa konsekvenser om du blir sjuk, är föräldraledig, behöver vabba eller blir arbetslös.

Skriv korrekta och trygga avtal som egenföretagare

Ett bra avtal kan hjälpa dig och kunden att reda ut en eventuell tvist, men det bästa är att se till att vara så överens i avtalet att en tvist aldrig uppstår.

Se över dina försäkringar som egenföretagare

Hur ditt försäkringsskydd ser ut beror på flera olika faktorer. Som egenföretagare har du ett större eget ansvar att se över dina försäkringar än om du är anställd på ett företag med kollektivavtal.

Spara till pension som egenföretagare

Som egenföretagare är det extra viktigt att du ser över och planerar din pension.

Kompetensutveckling för dig som egenföretagare

Regelbunden kompetensutveckling kan skapa trygghet för din framtid.

Mer att läsa för dig som egenföretagare

Här hittar du som egenföretagare aktuella artiklar. Innehållet är ett urval från Unionen Egenföretagares nyhetsbrev Min Firma.

Medlemskap i Unionen Egenföretagare

Läs mer om vilka fördelar du får som medlem i Unionen Egenföretagare. Hos oss får du bland annat inkomstförsäkring, affärsjuridisk rådgivning 10 gånger per år, affärscoachning samt möjlighet att teckna försäkringar till förmånliga priser.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg