Chefspaning

Intressant, aktuellt och relevant om ledarskap från Unionen Chef

Intressant, aktuellt och relevant om ledarskap från Unionen Chef
Person i båt på havet

Anders bekostade sin sjukdomstid själv

Chefer har ett stort ansvar för att förebygga så att människor inte stressar sönder sig själva. Men vem månar om hur chefen mår?
Synen på ålder är föråldrad

Synen på ålder är föråldrad

Livet börjar vid 40, brukar det sägas. Dessvärre är det också då som åldersdiskrimineringen sätter in på arbetsmarknaden.
Personer med masker för ansiktet

Så rekryterar du fördomsritt - utan ålderism

Vi lever i en tid som dyrkar ungdom, men åldersnojan håller på att bli ett stort problem i vårt samhälle. Vi kan inte fortsätta ”slänga bort” kompetens på det sätt vi gör i Sverige. Det grå kapitalet måste tas på allvar.
Jeanette Forss

Chef och kulturbärare

Många gånger är chefen den som sätter kulturen på arbetsplatsen. Regionchef Jeanette Forss tipsar om hur du blir en bra kulturbärare genom att ge stort mandat, släppa på kontrollen och viktigast av allt, leva som du lär.
kontor med människor

Att leda uppåt

Är du chef och har en chef som inte är en bra förebild? Då kan du börja leda uppåt. Ledarskapskonsulten Anders Kinding ger dig råd på hur du kan leda olika chefstyper uppåt så att ni båda blir framgångsrika i arbetet.
Therese Svanström

Motivation och balans genom att leda sig själv

Att förstärka självledarskap innebär starkare arbetsplatser som också klarar av konflikter bättre. Det är mer sannolikt att medarbetarna tar tag i eventuella konflikter själva istället för att vända sig till chefen.
Person som täcker ansiktet

Anonym berättelse om kränkande särbehandling

"Du har inte förbättrats alls" - chefens ord var inte oväntade, men högg ändå till i magen. Det var lönesamtal och jag hade varit på arbetsplatsen ungefär ett år.
Individen, AI o VR i fokus

Individen, AI & VR i fokus

Rapport från världens största kompetensutvecklingsmässa. 13 500 deltagare från 80 nationer, samlades i fyra dagar för att lyssna till närmare 350 olika seminarier.
Ge chefen en chans

Stressade chefer prioriterar bort hälsan

Många chefer är så pressade att de väljer bort sin hälsa för att klara av ansvaret för medarbetarnas arbetsmiljö. Ett närvarande ledarskap är nyckeln för att förebygga ohälsa och sjukskrivningar.
Framgångrik konflikthantering med Annika R Malmberg

Framgångsrik konflikthantering

Annika R Malmberg sammanfattar sin chefsturné och ger dig och ditt team sina bästa tips och verktyg för undvika onödiga missförstånd.
Kvinna sitter i soffa

Strukturer gör att chefer blir mobbade

Många är vana att betrakta chefen som en stark person, men huruvida chefen är stark eller inte spelar inte alltid så stor roll.
Man lutar huvudet i sina händer

Även chefer blir mobbade

Mobbning är ett utbrett arbetsmiljöproblem på våra arbetsplatser. Det kan vara särskilt stigmatiserande att erkänna att man blir mobbad som chef.
man sitter vid dator

Vad kan facket göra för en mobbad chef?

Då en chef blir mobbad blir situationen ofta komplicerad för såväl den utsatte som för facket.
6 tips! Så landar du chefsjobbet

6 tips! Så landar du chefsjobbet - och lyckas i rollen

Hägrar en chefskarriär? Med rätt strategi ökar chanserna att få det eftertraktade jobbet. Experterna vet hur du bör agera för att ta ett kliv uppåt, och lyckas i rollen.
Ditt chefsansvar när någon blir utbränd

Ditt chefsansvar när någon blir utbränd

Antalet medarbetare som arbetar sig sjuka växer i Sverige. Framför allt märks det bland unga högpresterande kvinnor. Men de ökar hos alla grupper av medarbetare.
Få talangerna att stanna

Så får du talangerna att trivas och stanna

Millennials, generation Y eller kort och gott dagens unga. Men hur hantera dessa, ofta talangfulla, medarbetare?
Chefskompetens

Mellanmänsklig kontakt den nya hårdvaran

Att chefsrollen har blivit mer komplicerad och att behovet av att kompetensutveckla sig därför har blivit allt viktigare råder ingen tvekan om.
Bästa tipsen till dig som vill byta jobb

Bästa tipsen till dig som vill byta jobb

Många chefer längtar efter nytt jobb – och det finns både vinster inför bytet och fällor att undvika.
Kompetensutveckla ditt team - så gör du

Utveckla teamets kompetens

Du kommer belönas med medarbetare som är mer engagerade, mer lojala, som stannar kvar längre på jobbet och som mer aktivt bidrar till att ni gemensamt når målen.

Teknikkvinnor Chef

Unionen i chefsamarbete med Teknikkvinnor

För att kunna erbjuda våra kvinnliga chefsmedlemmar en arena för professionellt nätverkande har vi på Unionen Chef startat ett samarbete med nätverket Teknikkvinnor. Tillsammans ska vi bygga upp ett nätverk för kvinnliga chefer i den mansdominerade teknikbranschen.
Maxa snacket med Karin Zingmark

Så gör du för att maxa snacket

Karin Zingmark ger i en serie artiklar för Unionen Chef sina fyra bästa tips hur man blir en bättre, mer modern chef. I den första vill hon att vi ska ”maxa snacket” och gå från att vara informativ till att bli kommunikativ.
Så bygger man tillit med Karin Zingmark

Så bygger du tillit i en organisation

Karin Zingmark ger i en serie artiklar för Unionen Chef sina fyra bästa tips hur man blir en bättre, mer modern chef. I den andra delen pratar hon om hur man bygger tillit i en organisation
Så engagerar du medarbetarna

Så engagerar du medarbetarna

Karin Zingmark ger i en serie artiklar för Unionen Chef sina fyra bästa tips hur man blir en bättre, mer modern chef. I den tredje delen ger hon sina tips om hur du engagerar dina medarbetare.
Så hanterar du digital stress

Så hanterar du digital stress

Karin Zingmark ger i en serie artiklar för Unionen Chef sina fyra bästa tips hur man blir en bättre, mer modern chef. I den fjärde och sista delen ger hon sina råd kring hur du hanterar digital stress, kan ta kontroll över tekniken och din livsbalans.

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?