Unionen Chef

Om du har en ledande befattning med personal-, budget- eller verksamhetsansvar kan du bli medlem i Unionen Chef - Sveriges största fackförbund för chefer. Är du redan yrkesverksam medlem i Unionen kan du uppgradera ditt medlemskap utan att det kostar något extra.

glada människor

För ett bättre chefsliv

Som chef är du både ledare och anställd på samma gång. Här hittar du tjänster, verktyg, guider, råd och inspiration i din roll som chef men även när det gäller din egen anställning, karriär och trygghet. 

Du i chefsrollen

Att vara chef innebär ansvar, befogenheter och utmaningar. Här får du användbara råd och stöd i din roll som ledare.

Din egen anställning

Som chef är du även anställd. Här hittar du råd och stöd när det kommer till din egen anställning, karriär och utveckling.

Gå med i Unionen Chef!

Om du har en ledande befattning med personal-, budget- eller verksamhetsansvar kan du bli medlem i Unionen Chef. Är du redan yrkesverksam medlem i Unionen kan du uppdatera till Unionen Chef utan att det kostar något extra.

Om medlemskapet

Allt om Unionens inkomstförsäkring

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap i Unionen. Inkomstförsäkringen - som kompletterar din a-kassa på inkomster högre än taket i a-kassan - gör att du kan försäkra inkomst upp till 60 000 kr i månaden. Tryggt och mycket värdefullt om du skulle bli av med jobbet.

Teckna tilläggsförsäkring

Vill du känna dig extra trygg - utöver den inkomstförsäkring som ingår i ditt medlemskap - kan du som tjänar över 27 500 kr/mån teckna Unionens tilläggsförsäkring som ger dig 50 extra ersättningsdagar och möjlighet att försäkra löner ända upp till 150 000 kr/mån.

Någon att fråga

Genom Unionens chefslinje får du direkt svar på allmänna frågor eller blir hänvisad vidare till våra experter inom avtalsgranskning, rådgivning och förhandlingshjälp. Vi har också särskilda ombudsmän för chefer med lokal förankring i din region när du exempelvis behöver mer råd, stöd eller ett bollplank vid omorganiseringar och andra utmaningar.

Kurser, föreläsningar och webbinarier för dig som chef

Ta del av kurser, aktiviteter, föreläsningar och webbinarier. Lär dig mer om ditt arbetsmiljöansvar som chef, om att ta de svåra samtalen med medarbetare, vad du som är ny som chef behöver känna till och mycket mer. Du kan också ta del av aktuella teman på våra direktsända webbinarier.

Råd och stöd för dig som chef

Här hittar du råd och stöd för dig som är chef och ledare när det kommer till ditt arbetsmiljöansvar, hur du sätter rättvisa löner, hur du håller medarbetarsamtal och mycket mer. Självklart hittar du också råd och stöd när det kommer till din egen anställning.

Stora chefsnätverket

Stora chefsnätverket anordnar nätverksträffar, ledarskapsutbildningar och mötesplatser där du får möjlighet att ta del av ny kunskap och lära känna andra chefer.

Aktuellt från Unionen för dig som är chef

Åter på jobbet - nya chefsbeteenden behövs

Vad innebär det för dig som chef när vi går in i en ny fas efter pandemin? Är lösningen att slita upp nya vanor och återgå till det gamla eller kan du hitta mer kreativa sätt att förhålla dig till de erfarenheter som vuxit fram? Vi ger fyra tips för din väg framåt.

Podden som älskar mellanchefen

Det här är podden för alla som är eller har en mellanchef! Här delar chefer med sig av okända historier om svåra och komiska händelser ur verkligheten och får hjälp att lösa dem. Vi pratar om allt från missbrukande medarbetare till fria arbetstider och humor i ledarskapet.

Mer att läsa för dig som chef

Inspireras av aktuella och relevanta artiklar om ledarskap.

Coronaviruset och jobbet

Det nya coronaviruset påverkar hela samhället och många av våra arbetsplatser. Vissa branschers och företags verksamhet är särskilt hårt påverkade. Din arbetssituation kan påverkas på många olika sätt. Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg