Unionen Chef

Om du har en ledande befattning med personal-, budget- eller verksamhetsansvar kan du bli medlem i Unionen Chef - Sveriges största fackförbund för chefer. Är du redan yrkesverksam medlem i Unionen kan du uppgradera ditt medlemskap utan att det kostar något extra.

glada människor

För ett bättre chefsliv

Som chef är du både ledare och anställd på samma gång. Här hittar du tjänster, verktyg, guider, råd och inspiration i din roll som chef men även när det gäller din egen anställning, karriär och trygghet. 

Du i chefsrollen

Att vara chef innebär ansvar, befogenheter och utmaningar. Här får du användbara råd och stöd i din roll som ledare.

Din egen anställning

Som chef är du även anställd. Här hittar du råd och stöd när det kommer till din egen anställning, karriär och utveckling.

Gå med i Unionen Chef!

Om du har en ledande befattning med personal-, budget- eller verksamhetsansvar kan du bli medlem i Unionen Chef. Är du redan yrkesverksam medlem i Unionen kan du uppdatera till Unionen Chef utan att det kostar något extra.

Allt om Unionens inkomstförsäkring

En kraftfull inkomstförsäkring ingår i ditt medlemskap. Inkomstförsäkringen - som kompletterar a-kassan - gör att du kan få upp till 80% av din tidigare inkomst efter skatt. Tryggt och mycket värdefullt om du skulle bli av med jobbet.

Teckna tilläggsförsäkring

Vill du känna dig extra trygg - utöver den inkomstförsäkring som ingår i ditt medlemskap - kan du som tjänar över 27 500 kr/mån teckna Unionens tilläggsförsäkring som ger dig 50 extra ersättningsdagar och möjlighet att försäkra löner ända upp till 150 000 kr/mån.

Använd ditt medlemskap i Unionen Chef

Unionen har medlemsförmåner speciellt framtagna för dig som är chef. Som medlem i Unionen Chef kan du även nyttja Unionens övriga medlemsförmåner.

Aktuellt från Unionen för dig som är chef

Coachande ledarskap: En föreläsning i tre delar

En föreläsning uppdelad i tre korta delar om vad du som chef kan göra för att nå ett coachande ledarskap. Bland annat får du tips på fyra användbara verktyg och hjälp hur du kan använda NÖHRA-modellen för att konkret kunna arbeta coachande.

Podden som älskar mellanchefen

Det här är podden för alla som är eller har en mellanchef! Här delar chefer med sig av okända historier om svåra och komiska händelser ur verkligheten och får hjälp att lösa dem. Vi pratar om allt från missbrukande medarbetare till fria arbetstider och humor i ledarskapet.

Två tydliga fokus krävs av ledare i kristider

I kristid behöver du både tänka kortsiktigt och långsiktigt. Vi guidar och ger dig råd för att ta dig som chef och ledare igenom den första fasen.

Coronaviruset och jobbet

Det nya coronaviruset påverkar hela samhället och många av våra arbetsplatser. Vissa branschers och företags verksamhet är särskilt hårt påverkade. Din arbetssituation kan påverkas på många olika sätt. Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Ledarskap i det ”nya normala”

Ingen vet hur vår tillvaro kommer att se ut när coronakrisen är över. Vi har tagit fram råd och stöd för dig i ditt ledarskap att ta hjälp av när krisen är över.

Stärk ditt ledarskap med Chefsskolan

Chefsskolan är en e-utbildning riktad till ledare och chefer där du bland mycket annat lär dig att leda dig själv, att leda andra och att leda verksamheten.

Chefspaning - inspiration för dig som chef

Inspireras av intressanta artiklar, digitala föreläsningar och annat innehåll för dig som är chef.

Chefslinjen 0771-344 344

Du får direkt svar på allmänna frågor eller blir hänvisad vidare till våra experter inom:
- Avtalsgranskning
- Rådgivning och förhandlingshjälp

Regionala experter för chefer

Som Sveriges största fackförbund för chefer har vi särskilda ombudsmän för chefer i alla regioner, som är experter inte bara på ledarskap utan också på arbetsmarknaden i din del av landet.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg