Unionen Chef

Om du har en ledande befattning med personal-, budget- eller verksamhetsansvar kan du bli medlem i Unionen Chef - Sveriges största fackförbund för chefer. Är du redan yrkesverksam medlem i Unionen kan du uppdatera ditt medlemskap utan att det kostar något extra.

glada människor

Ett bättre chefsliv - både som ledare och anställd

Som chef är du både ledare och anställd på samma gång. Som medlem i Unionen Chef får du tillgång till särskilda erbjudanden, råd & stöd, verktyg, guider och inspiration i din roll som chef men även när det gäller din egen anställning, karriär och trygghet. 

 • Chefslinjen - alltid någon att fråga

  I Unionen är vi experter på arbetslivets frågor. Vi ger snabba svar på alla de frågor du har som chef och om de villkor som gäller i din anställning.

 • Tilläggsförsäkring för dig som tjänar över 60 000 kr

  Unionens inkomstförsäkring är ett komplement till a-kassan och ger 70-80% av din tidigare inkomst om du blir arbetslös eller säger upp dig, beroende på vad du tjänar. Tjänar du över 60 000 kr/mån kan du teckna en tilläggsförsäkring. För 100 kr/mån höjer du taket upp 150 000 kr/mån och får också rätt till ersättning i upp till 200 dagar.

 • Chefsombudsmän i din region

  Som medlem kan du kontakta våra ombudsmän som både förstår dig som chef och även kan just din region . Skulle du bli oense med din arbetsgivare ger vi dig också professionell hjälp i förhand­lingarna och juridiskt stöd.

 • Utbildningar och digitala föreläsningar

  Vi anordnar lärarledda digitala ledarskapsutbildningar, e-kurser med checklistor och certifieringar men även digitala föreläsningar och webbinarer såsom t ex coachande ledarskap och om att hålla svåra samtal.

Ännu inte medlem i Unionen Chef?

Om du har en ledande befattning med personal-, budget- eller verksamhetsansvar kan du bli medlem i Unionen Chef. Är du redan yrkesverksam medlem i Unionen kan du uppdatera till Unionen Chef utan att det kostar något extra.

Om medlemskapet

Allt om Unionens inkomstförsäkring

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap i Unionen. Inkomstförsäkringen - som kompletterar din a-kassa på inkomster högre än taket i a-kassan - gör att du kan försäkra inkomst upp till 60 000 kr i månaden. Tryggt och mycket värdefullt om du skulle bli av med jobbet.

Någon att fråga

Genom Unionens chefslinje får du direkt svar på allmänna frågor eller blir hänvisad vidare till våra experter inom avtalsgranskning, rådgivning och förhandlingshjälp. Vi har också särskilda ombudsmän för chefer med lokal förankring i din region när du exempelvis behöver mer råd, stöd eller ett bollplank vid omorganiseringar och andra utmaningar.

Råd och stöd för dig som chef

Att vara chef innebär ansvar, befogenheter och utmaningar. Här får du användbara råd och stöd i din roll som ledare.

Tidningen Chef&Karriär

Chef & Karriär är en tidning för chefer och beslutsfattare som är intresserade av att utvecklas i sin roll som ledare. Innehållet i tidningen är en mix av seriösa intervjuer med chefer om roller och problem, blandat med kortfattade konkreta råd och tips samt granskande reportage och analyser.

Aktuellt från Unionen för dig som är chef

Åter på jobbet - nya chefsbeteenden behövs

Vad innebär det för dig som chef när vi går in i en ny fas efter pandemin? Är lösningen att slita upp nya vanor och återgå till det gamla eller kan du hitta mer kreativa sätt att förhålla dig till de erfarenheter som vuxit fram? Vi ger fyra tips för din väg framåt.

"Samtalet är centralt i ledarskapet"

Maria Barkhagen är en av Unionens nästan 100 000 chefsmedlemmar. Nyligen firade hon ett år som IT Core Systems Manager på Resurs Bank, med ansvar för ett tiotal medarbetare. Samtal, relationsbyggande och kompetensdelning har varit hennes taktik för att skapa en trygg och utvecklande grupp.

Chef: 5 utmaningar med hybridjobb - och tips på hur du löser dem

Nu vill vi inte gå tillbaka till gamla rutiner, utan ser en chans till ett i grunden förändrat arbetssätt. Ibland på kontoret och ibland hemma, det behöver inte bli så rörigt som det låter. Här är forskarens tips på hur du får hybridjobbandet att fungera.

Mer att läsa för dig som chef

Inspireras av aktuella och relevanta artiklar om ledarskap.

Nyfikenhet – en viktig egenskap för inkluderande ledarskap

Utgå inte ifrån att alla är som du. Var nyfiken och fråga om dina medarbetares behov för att de ska kunna bidra på bästa sätt. Det menar Aline Groh, som på olika sätt sprider kunskap om inkluderande ledarskap.

"Chefen är katalysator för lärandet"

En arbetsplats där kompetensutveckling är centralt blir mer attraktiv och lockar till sig drivna medarbetare. Som chef blir du också mer uppskattad när du ständigt uppmuntrar och driver kompetensutveckling hos dina medarbetare. Det här menar Pär Lager, en av Nordens ledande innovatör och expert inom lärande och utveckling.

Ditt lönesamtal - tre steg för bra förutsättningar

Alla vill ha bra betalt för sina arbetsinsatser, men hur gör du för att lägga upp ditt eget lönesamtal med din chef? Ledarskapscoachen Anders Kinding ger dig några av sina bästa tips.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg