Medlemsavgifter

Som medlem betalar du medlemsavgift i relation till din inkomst. Som ny medlem baseras medlemsavgiften på aktuell inkomst vid inträdet.

Vad kostar medlemskapet för dig som yrkesverksam?

Välj det månadslöneintervall före skatt, som du befinner dig i.

Vi bjuder nya medlemmar på avgiften i 3 månader.

Avgiften grundas på den inkomst som var registrerad hos Unionen den 31 december föregående år. Så räknas din avgift ut.

Erbjudandet om tre avgiftsfria månader gäller dig som är ny medlem och inte nyttjat något annat erbjudande om avgiftsrabatt de senaste 12 månaderna.

Inkomstförsäkring och a-kassa

Unionens inkomstförsäkring ingår i ditt medlemskap - utan extra kostnad. Tryggt och mycket värdefullt om du skulle bli av med jobbet. Inkomstförsäkringen gör att du tillsammans med a-kassan kan få upp till 80% av din tidigare inkomst upp till 60000 kronor i månaden i 150 ersättningsdagar.

Inkomstförsäkringen gäller bara tillsammans med a-kassa

Observera att ett medlemskap i a-kassan inte ingår i ditt medlemskap i Unionen. För medlemskap och frågor om a-kassan kontakta Unionens a-kassa.

Tilläggsförsäkring

Du kan också teckna Unionens tilläggsförsäkring och få 50 extra ersättningsdagar och höjt tak till 150.000 kr/mån i inkomstförsäkringen. Premien för tilläggsförsäkringen är 50 kr/mån för inkomster mellan 20.900 kr och 60.000 kr/mån och 100 kr/mån för inkomster som överstiger 60.000 kr.

Så betalar du din medlemsavgift

Du kan välja att betala din avgift på ett par olika sätt: Autogiro, e-faktura, pappersfaktura eller löneavdrag.

Tillfälligt sänkt avgift

Om din inkomst tillfälligt minskar kan din medlemsavgift sänkas under denna tid. För att få nedsatt avgift krävs att din sammanlagda inkomst i minst 3 månader är lägre än den inkomst vi grundat din ordinarie avgift på.

Medlemsavgift för egenföretagare

På sidorna för Unionen Egenföretagare kan du läsa om vad det kostar att vara medlem som egenföretagare.

Medlemsavgift för studenter

Det finns två sätt att vara medlem och student i Unionen. Vilket som gäller för dig beror på om du tidigare varit yrkesverksam medlem eller inte.

För dig som inte tidigare varit yrkesverksam medlem i Unionen

Studentmedlemskapet är för dig som studerar på högskola eller universitet och inte tidigare varit yrkesverksam medlem i Unionen. Som studentmedlem betalar du en engångsavgift om 100 kronor för ett medlemskap som gäller hela studietiden, oavsett hur länge du väljer att studera.

Så betalar du din avgift som studentmedlem
Du betalar din engångsavgift på 100 kr via den avi som du får hemskickad till dig cirka två veckor efter att vi registrerat din ansökan om studentmedlemskap. 

Rabatt på yrkesverksamt medlemskap för studentmedlemmar
Som studentmedlem har du kraftigt reducerad avgift första året som yrkesverksam medlem och betalar bara 100 kronor för dina 12 första månader. Ett års medlemskap som yrkesverksam kostar annars cirka 2 700 kronor.

Yrkesverksam medlem som börjat studera

Om du är yrkesverksam medlem i Unionen men börjat studera mer än 50 procent behåller du ditt vanliga medlemskap, men får studerandestatus. Du betalar då en lägre avgift, 50 kronor i månaden och behåller dina förmåner. Du anmäler själv din nya sysselsättning genom att höra av dig till oss.

Nyckelord: 

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Ja Nej