Medlemsavgift

Vad kostar ett medlemskap i Unionen? Scrolla ned för svar på dina frågor om medlemsavgift, faktura, förändrad avgift 2020 och betalning.

Shape Created with Sketch.

Förändrad medlemsavgift 1 jan 2020

Unionen har haft oförändrade avgifter sedan grundandet 2008. På Unionens kongress 2019 beslutades att höja medlemsavgiften för yrkesverksamma medlemmar med en inkomst över 25.000 kr med 10 kr. Den nya avgiften blir 235 kr i månaden (exklusive eventuella klubbavgifter). Den nya avgiften gäller från och med januari 2020.

 

Betalar du med autogiro kommer rätt belopp automatiskt dras från ditt konto den sista januari. Eftersom beloppet att betala är ett annat än föregående månad skickar vi en specifikation för din autogirodragning till din Kivra-brevlåda eller hem till dig.

 

För medlemmar som tjänar under 25 000 kr/mån är avgiften oförändrad.

 

Medlemmar i Unionen Egenföretagare påverkas inte av avgiftsförändringen.

Första 3 månaderna gratis *

* För dig som ny medlem i Unionen.

Vad kostar medlemskapet för dig som yrkesverksam?

Unionen är fackförbundet för alla tjänstemän i det privata arbetslivet. Många av oss är till exempel projektledare, ingenjörer, administratörer, ekonomer, kommunikatörer, IT-konsulter eller säljare.

Chefer, egenföretagare och studenter kan också vara med i Unionen. Om du däremot arbetar i stat eller kommun - eller om du inte är tjänsteman - så ska du vara med i ett annat fackförbund. Läs mer på vem kan bli medlem och villkor.

Medlemsavgift för studenter

Studentmedlemskapet är för dig som studerar på högskola eller universitet och inte tidigare varit yrkesverksam medlem i Unionen. Allt om studentmedlemskapet

  • 100 kr för hela studietiden
    Som studentmedlem betalar du 100 kronor för ett medlemskap som gäller hela studietiden, oavsett hur länge du väljer att studera.
  • 100 kr hela första året efter att du varit studentmedlem
    Som tidigare studentmedlem har du kraftigt reducerad avgift första året som yrkesverksam medlem och betalar bara 100 kronor för dina första 12 månader.

Medlemsavgift för egenföretagare

Som medlem i Unionen Egenföretagare betalar du en förbundsavgift och en serviceavgift. Förbundsavgiften betalas av dig personligen och serviceavgiften betalas av företaget

Tillfälligt sänkt medlemsavgift

Om din inkomst tillfälligt minskar kan din medlemsavgift sänkas. För att få tillfälligt nedsatt avgift krävs att din inkomst är lägre i minst 3 månader än den inkomst vi grundat din ordinarie avgift på.

Frågor och svar om avgifter och faktura

Här hittar du svaret på de vanligaste frågorna kring medlemsavgift, betalning och faktura.

Förändrad medlemsavgift 1 januari 2020

Faktura

Påminnelser

Autogiro

Betalning

Tillfälligt sänkt avgift

Avgift

Unionen Egenföretagare

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?