Medlemsavgifter

Som medlem betalar du medlemsavgift i relation till din inkomst. Medlemsavgiften grundar sig på föregående års inkomst. Årets inkomst ligger alltså till grund för nästa års medlemsavgift. Som ny medlem baseras medlemsavgiften på aktuell inkomst vid inträdet.

Vad kostar medlemskapet för dig som yrkesverksam?

Välj det månadslöneintervall före skatt, som du befinner dig i.

Vi bjuder nya medlemmar på avgiften i 3 månader.

Erbjudandet om tre avgiftsfria månader gäller dig som är ny medlem och inte nyttjat något annat erbjudande om avgiftsrabatt de senaste 12 månaderna.

Inkomstförsäkring och a-kassa

Tjänar du mer än a-kassans ersättningstak, 25 025 kronor i månaden, ingår en inkomstförsäkring i medlemsavgiften. Du kan utöka skyddet med fler ersättningsdagar ända upp till inkomster på 150 000 kronor i månaden genom att teckna tilläggsförsäkringen.

För att du ska omfattas av inkomstförsäkringen krävs att du också är medlem i en svensk a-kassa.

Observera att ett medlemskap i a-kassan inte ingår i ditt medlemskap i Unionen. För frågor om a-kassan, kontakta Unionens a-kassa.

Så betalar du din medlemsavgift

Du kan välja att betala din avgift på ett par olika sätt: Autogiro, e-faktura, pappersfaktura eller löneavdrag (på vissa företag).

Betalat för mycket i avgift?

Om du har betalt in för mycket i avgift så hamnar det som ett tillgodo på din medlemsbild. Detta korrigeras per automatik och innebär att kommande avgift kommer att reduceras det beloppet du betalade in för mycket.

Tillfälligt sänkt avgift

Om din inkomst tillfälligt minskar kan din förbundsavgift sänkas under denna tid. För att få nedsatt avgift krävs att din sammanlagda inkomst i minst 3 månader är lägre än den inkomst vi grundat din ordinarie avgift på.

Medlemsavgift för egenföretagare

På sidorna för Unionen Egenföretagare kan du läsa om vad det kostar att vara medlem som egenföretagare.

Medlemsavgift för studenter

Det finns två sätt att vara medlem och student i Unionen. Vilket som gäller för dig beror på om du tidigare varit yrkesverksam medlem eller inte.

För dig som inte tidigare varit yrkesverksam medlem i Unionen

Studentmedlemskapet är för dig som studerar på högskola eller universitet och inte tidigare varit yrkesverksam medlem i Unionen. Som studentmedlem betalar du en engångsavgift om 100 kronor för ett medlemskap som gäller hela studietiden, oavsett hur länge du väljer att studera.

Så betalar du din avgift som studentmedlem

Du betalar din engångsavgift på 100 kr via den avi som du får hemskickad till dig cirka två veckor efter att vi registrerat din ansökan om studentmedlemskap. 

Rabatt på yrkesverksamt medlemskap för studentmedlemmar

Som studentmedlem har du kraftigt reducerad avgift första året som yrkesverksam medlem och betalar bara 100 kronor för dina 12 första månader. Ett års medlemskap som yrkesverksam kostar annars cirka 2 700 kronor.

Yrkesverksam medlem som börjat studera

Om du är yrkesverksam medlem i Unionen men börjat studera mer än 50 procent behåller du ditt vanliga medlemskap, men får studerandestatus. Du betalar då en lägre avgift, 50 kronor i månaden och behåller dina förmåner. Du anmäler själv din nya sysselsättning genom att höra av dig till oss.

Nyckelord: 

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Ja Nej