Försäkringar för egenföretagare

I medlemskapet ingår inkomstförsäkring och möjlighet att teckna förmånliga försäkringar för dig och din familj. Du har även möjlighet teckna en småföretagar- och pensionsförsäkring via ditt medlemskap.

Unionens inkomstförsäkring gäller även för egenföretagare

Inkomstförsäkringen som ingår i medlemskapet har ett tak för ersättning upp till 60 000 kronor i månaden i 150 dagar, cirka 7 månader. Om du vill bygga ut ditt inkomstskydd ytterligare kan du teckna tilläggsförsäkringen för högre inkomst eller fler ersättningsdagar.

Medlemskap i en svensk a-kassa krävs för att du ska omfattas av Unionens inkomstförsäkring.

Läs mer om inkomstförsäkringen och villkor
Frågor och svar - Unionens inkomstförsäkring
Tilläggsförsäkring för högre ersättning och fler dagar
Läs mer om a-kassans regler för företagare
Så fungerar a-kassa och inkomstförsäkring för egenföretagare

Försäkrings- och pensionsrådgivning för egenföretagare

Du som är medlem i Unionen Egenföretagare får tillgång till 1 timmes kostnadsfri rådgivning hos Folksam per år utifrån ditt individuella försäkrings- och pensionsbehov. Du behöver inte vara kund hos Folksam för att få tillgång till den kostnadsfria rådgivningstimmen. Du bokar din tid direkt hos Folksam.

Om du driver företag i bolagsform och har hängavtal med Unionen kan du också vända dig direkt till Avtalat för frågor kring kollektivavtalad tjänstepension ( ITP )  och kollektivavtalade försäkringar (TGL och TFA ). Även du som är intresserad av att teckna hängavtal och vill veta mer hur det fungerar med kollektivavtalad pension och försäkring för dig som egenföretagare kan vända dig till Avtalat. För att få ett helhetsperspektiv som egenföretagare som är anställd i ditt egna bolag rekommenderar vi dig att ringa Avtalat. 

Unionens vårdförsäkring gäller för egenföretagarmedlemmar

En längre tids sjukfrånvaro som egenföretagare kan innebära utebliven inkomst, missade uppdrag och förlorade kunder. Som egenföretagarmedlem i Unionen har du möjlighet att teckna en vårdförsäkring hos Bliwa till medlemspris. En trygghet som ger dig snabb vård utan omvägar. Du får bland annat:

  • Sjukvårdsrådgivning via telefon alla dagar i veckan
  • Tid med specialistläkare inom 7 helgfria dagar
  • Därefter inom 14 helgfria dagar tid för ytterligare utredning, behandling eller operation
  • Ersättning för patientavgifter och läkemedel upp till högkostnadsskyddet

Läs mer om vårdförsäkringen hos Bliwa

Unionens kostnadsfria personförsäkringspaket för helt nya medlemmar i tre månader

Om du är helt ny yrkesverksam medlem (anställd eller egenföretagare) i Unionen får du ett kostnadsfritt personförsäkringspaket i tre månader om du uppfyller anslutningsvillkoren. Efter tre månader väljer du själv om och hur du vill fortsätta vara försäkrad. Det kostnadsfria försäkringspaketet består av:

Du ska vara fullt arbetsför men behöver inte lämna en hälsodeklaration för att teckna försäkringarna. Du som är helt ny medlem i Unionen hittar all information du behöver hos Bliwa: 
För dig som är över 31 år
För dig som är under 31 år

Om du är 67 år eller äldre blir du inte automatiskt ansluten. Upp till 70 års ålder kan du ansöka om att få teckna personförsäkringarna mot en förenklad hälsodeklaration.

Utöver de försäkringar som du ansluts till automatiskt om du uppfyller anslutningsvillkoren har du möjlighet att teckna fler försäkringar:

Du kan även teckna alla försäkringar för din partner som medförsäkrad. Dessa tilläggsförsäkringar är kostnadsfria under den tid då försäkringspaketet ovan är det, men du behöver fortfarande teckna dem hos Bliwa. Gällande vårdförsäkringen, som du som är egenföretagarmedlem kan teckna, är endast nivå Bas kostnadsfri under denna period.

Befintliga medlemmar i Unionen som vill teckna försäkringarna gör det direkt hos Bliwa.se/unionen

Företagsförsäkring i samarbete med Folksam

Du som är medlem i Unionen Egenföretagare får 30% rabatt på Folksams småföretagarförsäkring*. 

* Exempel på några verksamheter som inte kan försäkras; revisionsbyrå, fastighetsmäklare. Revisionsbyråer och fastighetsmäklare behöver en branschansvarsförsäkring vilket går att teckna via respektive branschorganisation. Alla organisationskonsulter kan inte försäkras i Folksam. För mer information kontakta Folksam.

Obs! Uppge att du är medlem i Unionen Egenföretagare för att få rabatt.
Telefon: 08-772 86 35,  måndag–fredag 07.30–17.00. 

Läs mer om företagsförsäkringen på Folksams webbplats

Pensionserbjudande i samarbete med Folksam

Upp till 40% rabatt på pensionsförsäkringsavgifterna hos Folksam för dig som är medlem i Unionen Egenföretagare. Välj mellan traditionell eller fondförvaltning.

Obs! Uppge att du är medlem i Unionen Egenföretagare för att få rabatt.
Telefonnummer: 08-77 27 690, måndag–fredag 08.00–17.00. 

Läs mer om pensionserbjudandet på Folksams webbplats

Hängavtal – en alternativ pensionslösning för egenföretagare med aktiebolag

Om du driver ett aktiebolag eller annan juridisk bolagsform är ett alternativ att teckna ett hängavtal med Unionen och på så sätt ta del av tjänstepension via ITP.

Läs mer om möjligheten att teckna hängavtal med Unionen

Sakförsäkringar med rabatt i samarbete med If

  • Hem/Villa
  • Bil

Läs mer om sakförsäkringen hos If.se/unionen

Kontrollera så att du inte dubbelförsäkrar dig. Via Folksams småföretagarförsäkring kan du försäkra många inventarier som du använder i företaget.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg