Försäkringar för egenföretagare

I medlemskapet ingår inkomstförsäkring och möjlighet att teckna förmånliga försäkringar för dig och din familj. Du har även möjlighet teckna en småföretagar- och pensionsförsäkring via ditt medlemskap.

Unionens inkomstförsäkring gäller även för egenföretagare

Inkomstförsäkringen som ingår i medlemskapet har ett tak för ersättning upp till 60 000 kronor i månaden i 150 dagar, cirka 7 månader. Om du vill bygga ut ditt inkomstskydd ytterligare kan du teckna tilläggsförsäkringen för högre inkomst eller fler ersättningsdagar.

Medlemskap i en svensk a-kassa krävs för att du ska omfattas av Unionens inkomstförsäkring . Eftersom Unionens inkomstförsäkring kompletterar a-kassan behöver du ha beviljats ersättning från a-kassan för att ha möjlighet till ersättning från Unionens inkomstförsäkring . A-kassans uträkning ligger sen till grund för den ersättning du kan få från inkomstförsäkringen.

Inkomstförsäkring och villkor
Frågor och svar - Unionens inkomstförsäkring
Tilläggsförsäkring för högre ersättning och fler dagar
A-kassans regler för företagare
Så fungerar a-kassa och inkomstförsäkring för egenföretagare

Försäkrings- och pensionsrådgivning för egenföretagare

Möjlighet till rådgivning hos Folksam 1 timme per år

Du som är medlem i Unionen Egenföretagare har möjlighet att få rådgivning hos Folksam 1 timme per år utifrån ditt individuella försäkrings- och pensionsbehov.
Läs mer och boka tid för rådgivning

Avtalat – så fungerar kollektivavtalad tjänstepension och försäkring

Om du driver ditt företag som aktiebolag eller ekonomisk förening och har  hängavtal  med Unionen kan du också vända dig till Avtalat för frågor kring kollektivavtalad tjänstepension ( ITP ) och kollektivavtalade försäkringar (TGL och  TFA ). Även du som ännu inte har hängavtal men är intresserad av att teckna det och vill veta mer hur det fungerar med kollektivavtalad pension och försäkring för dig som egenföretagare kan vända dig till Avtalat. För att få ett helhetsperspektiv som egenföretagare som är anställd i ditt egna bolag rekommenderar vi dig att ringa Avtalat. 
Till Avtalat

Försäkringar för dig och din familj genom Bliwa

Genom medlemskapet i Unionen har du möjlighet att teckna förmånliga försäkringar för dig och din familj genom Bliwa.

Som egenföretagarmedlem har du möjlighet att teckna samma personförsäkringar som andra yrkesverksamma medlemmar. Du kan exempelvis teckna livförsäkring, sjukförsäkring och olycksfallsförsäkring. Försäkringar genom Bliwa

Som egenföretagare kan du också teckna vårdförsäkring

För egenföretagare kan all sjukfrånvaro innebära avbrott i verksamheten och då kan en vårdförsäkring vara extra betydelsefull. Därför har Unionen sett till att du som egenföretagarmedlem har möjlighet att teckna en vårdförsäkring hos Bliwa till medlemspris. Du får hjälp med rådgivning och tidsbokning och kan snabbt få vård av rätt specialist. 

Helt ny medlem i Unionen?

Om du är helt ny  yrkesverksam  medlem (anställd eller egenföretagare) i Unionen omfattas du av fem försäkringar, på köpet, under tre månader, förutsatt att du uppfyller anslutningsvillkoren.

Företagsförsäkring i samarbete med Folksam

Du som är medlem i Unionen Egenföretagare får 30% rabatt på Folksams småföretagarförsäkring*. 

* Exempel på några verksamheter som inte kan försäkras; revisionsbyrå, fastighetsmäklare. Revisionsbyråer och fastighetsmäklare behöver en branschansvarsförsäkring vilket går att teckna via respektive branschorganisation. Alla organisationskonsulter kan inte försäkras i Folksam. För mer information kontakta Folksam.

Du behöver uppge att du är medlem i Unionen Egenföretagare för att få rabatt.
Telefon: 08-772 86 35, måndag–fredag klockan 07.30 – 17.00. 

Företagsförsäkringen på Folksams webbplats

Pensionserbjudande i samarbete med Folksam

Upp till 40% rabatt på pensionsförsäkringsavgifterna hos Folksam för dig som är medlem i Unionen Egenföretagare. Välj mellan traditionell eller fondförvaltning.

Obs! Uppge att du är medlem i Unionen Egenföretagare för att få rabatt.
Telefonnummer: 08-77 27 690, måndag–fredag 08.00–17.00. 

Pensionserbjudandet på Folksams webbplats

Tjänstepension genom att teckna hängavtal – för dig med aktiebolag

Om du driver ett aktiebolag eller en ekonomisk förening kan du teckna ett hängavtal med Unionen och på så sätt ta del av tjänstepension via ITP .

Möjlighet att teckna hängavtal med Unionen

Sakförsäkringar med rabatt i samarbete med If

  • Hem/Villa
  • Bil

Sakförsäkring hos If.se/unionen

Kontrollera så att du inte dubbelförsäkrar dig. Via Folksams småföretagarförsäkring kan du försäkra många inventarier som du använder i företaget.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg

Minimera