Pensionssparande för egenföretagare

Egenföretagare behöver, till skillnad från många anställda, göra ett aktivt val för att omfattas av tjänstepension. Vissa egenföretagare kan teckna hängavtal och omfattas av ITP, men inte alla. Som medlem i Unionen Egenföretagare får du en väsentligt rabatterad avgift på pensionssparande hos Folksam.

För dig med aktiebolag – Tjänstepension via hängavtal med Unionen

Om du driver ett aktiebolag eller ekonomisk förening är ett alternativ att teckna ett hängavtal med Unionen och på så sätt få möjlighet att spara till tjänstepensionen via ITP . Genom hängavtal får du dessutom möjlighet att teckna förmånliga trygghetsförsäkringar för arbetsskada och dödsfall.

Läs mer om och teckna hängavtal för egenföretagare

Pensionserbjudande för alla egenföretagarmedlemmar i Unionen

Unionen Egenföretagare har ett samarbete med Folksam där vi erbjuder våra medlemmar ett förmånligt pensionssparande. Sparandet är anpassat för alla bolagsformer. Du kan välja mellan två olika sparalternativ, traditionell förvaltning och fondförvaltning. Som medlem i Unionen Egenföretagare får du sammantaget 40 % rabatt på försäkringsavgifterna. 

Kostnadsfri rådgivning

För att du ska få möjlighet att välja ett pensionssparande som är anpassat efter dina behov har vi också sett till att du som medlem får tillgång till pensionsrådgivning via Folksam en timme per kalenderår. 

Boka en tid med Folksams Företagsrådgivare och diskutera vilket behov du, din familj och ditt företag har.

Traditionell försäkring

En traditionell pensionsförsäkring betyder att Folksam förvaltar sparandet. Varje inbetalning ger ett garanterat utbetalningsbelopp. Är utvecklingen bra blir utbetalningen högre än det garanterade beloppet. Både enkelt och tryggt.

Fondförsäkring

Folksam erbjuder ett kvalitetssäkrat guidat fondutbud som ger dig fonder med låga avgifter och fonder med etiska placeringskriterier. Den som har en fondförsäkring får själv välja vilka fonder premierna ska placeras i.

Ta del av Folksams pensionserbjudande. Glöm inte att berätta att du är medlem i Unionen Egenföretagare för att få rabatten på 40%.
 

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg

Minimera