Pensionssparande för egenföretagare

Medlemmar i Unionen Egenföretagare som har aktiebolag kan teckna hängavtal och omfattas av ITP. Som egenföretagarmedlem, oavsett företagsform, har du möjlighet att spara till pension hos Folksam med en väsentlig rabatt på avgifterna.

För dig med aktiebolag – Tjänstepension via hängavtal med Unionen

Om du driver ett aktiebolag eller ekonomisk förening är ett alternativ att teckna ett hängavtal med Unionen och på så sätt få möjlighet att spara till tjänstepensionen via ITP . Genom hängavtal får du dessutom möjlighet att teckna förmånliga trygghetsförsäkringar för arbetsskada och dödsfall. 
Mer om att teckna hängavtal för egenföretagare

Pensionserbjudande för alla egenföretagarmedlemmar i Unionen

Pensionserbjudande hos Folksam

Unionen Egenföretagare har ett samarbete med Folksam där vi erbjuder dig som medlem ett förmånligt pensionssparande. Sparandet är anpassat för alla företagsformer.

Du kan välja mellan två olika sparalternativ: traditionell förvaltning och fondförvaltning.

Traditionell förvaltning  En traditionell pensionsförsäkring betyder att Folksam förvaltar sparandet. Varje inbetalning ger ett garanterat utbetalningsbelopp. Är utvecklingen bra blir utbetalningen högre än det garanterade beloppet. Både enkelt och tryggt.

Fondförvaltning  Folksam erbjuder ett kvalitetssäkrat guidat fondutbud som ger dig fonder med låga avgifter och fonder med etiska placeringskriterier. Den som har en fondförsäkring får själv välja vilka fonder premierna ska placeras i.

Som medlem i Unionen Egenföretagare får du sammantaget 40 procent rabatt på försäkringsavgifterna. 

Ta del av pensionserbjudandet hos Folksam. Glöm inte att berätta att du är medlem i Unionen Egenföretagare för att få rabatten på 40 procent.

Möjlighet till pensionsrådgivning hos Folksam 1 timme per år

För att du ska få möjlighet att välja ett pensionssparande som är anpassat efter dina, din familjs och ditt företags behov har du möjlighet till pensionsrådgivning hos Folksam 1 timme per år. 
Boka rådgivning hos Folksam

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg

Minimera