Förmånliga försäkringar för egenföretagare

Som medlem i Unionen Egenföretagare får du en extra trygghet. I medlemskapet ingår inkomstförsäkring och möjlighet att teckna förmånliga personförsäkringar till dig och din familj. Du har även möjlighet teckna en småföretagar- och pensionsförsäkring via ditt medlemskap.

För nya medlemmar i Unionen Egenföretagare ingår sjukvårdsförsäkring kostnadsfritt de tre första månaderna. Om du inte varit medlem i Unionen sedan tidigare ingår även liv-, olycksfall-, sjuk- och diagnosförsäkring i tre månader. Därefter kan du själv fortsätta att betala för personförsäkringarna om du vill och är fullt arbetsför.

Unionens inkomstförsäkring gäller även för egenföretagare

Inkomstförsäkringen som ingår i medlemskapet har ett tak för ersättning upp till 60 000 kronor i månaden i 150 dagar, cirka 7 månader. Om du vill bygga ut ditt inkomstskydd ytterligare kan du teckna tilläggsförsäkringen för högre inkomst eller fler ersättningsdagar.

Medlemskap i en svensk a-kassa krävs för att du ska omfattas av Unionens inkomstförsäkring.

Läs mer om inkomstförsäkringen
Läs mer om a-kassans regler för företagare

Sjukvårdsförsäkring för egenföretagare i samarbete med Bliwa

En längre tids sjukfrånvaro som egenföretagare kan innebära utebliven inkomst, missade uppdrag och förlorade kunder. Unionen Egenföretagare erbjuder dig som medlem en sjukvårdsförsäkring hos Bliwa. En trygghet som ger dig snabb vård utan omvägar. Nya medlemmar får tre månader utan kostnad*. Du får bland annat:

  • Sjukvårdsrådgivning via telefon alla dagar i veckan
  • Tid med specialistläkare inom 7 helgfria dagar, utan remiss
  • Därefter inom 14 helgfria dagar tid för ytterligare utredning, behandling eller operation.
  • Ersättning för patientavgifter och läkemedel upp till högkostnadsskyddet

Läs mer om sjukvårdsförsäkringen på Bliwa.se/unionen

*Erbjudandet gäller endast en gång per person.

Kostnadsfritt försäkringspaket för nya medlemmar i tre månader

Helt nya medlemmar i Unionen Egenföretagare får ett kostnadsfritt försäkringspaket i tre månader bestående av olycksfallsförsäkring, livförsäkring, sjukförsäkring, diagnosförsäkring, (om du är under 56 år) sjukkapital samt sjukvårdsförsäkring. Du ska vara fullt arbetsför men behöver inte lämna en hälsodeklaration för att teckna försäkringarna. (Har du gått med i Unionen i september 2017 eller tidigare har du dina försäkringar hos Förenade Liv). Efter de tre månaderna får du information om samt ett erbjudande från Bliwa om att teckna försäkringarna även framöver.

Nya medlemmar i Unionen Egenföretagare som tidigare varit yrkesverksamma medlemmar i Unionen omfattas bara av sjukvårdsförsäkringen.

Befintliga medlemmar i Unionen som vill teckna de övriga försäkringarna gör det direkt hos Bliwa.se/unionen

Företagsförsäkring i samarbete med Folksam

Du som är medlem i Unionen Egenföretagare har 20% rabatt på Folksams småföretagarförsäkring om du kan teckna den*.

Om du är ny medlem så kommer Folksam att försöka nå dig via telefon och erbjuda ett försäkringsrådgivningsmöte för att gå igenom din samlade försäkringssituation.

*Alla företag kan inte teckna denna försäkring, exempelvis företag verksamma inom; revision, bokföring, fastighetsmäklare och organisationsutvecklare. Revisorer och fastighetsmäklare behöver en branschansvarsförsäkring vilket går att teckna via respektive branschorganisation. Organisationsutvecklare hänvisar vi till andra försäkringsbolag som tecknar företagsförsäkring.

Obs! Uppge att du är medlem i Unionen Egenföretagare för att få rabatt.
Telefon: 020-507 575,  mån-fre 07:30 – 17:00.
Läs mer om företagsförsäkringen på Folksams webbplats

Pensionserbjudande i samarbete med Folksam

Upp till 40% rabatt på pensionsförsäkringsavgifterna hos Folksam för dig som är medlem i Unionen Egenföretagare. Välj mellan traditionell eller fondförvaltning.

Obs! Uppge att du är medlem i Unionen Egenföretagare för att få rabatt.
Telefonnummer: 031-77 44 220, mån-fre 07:30 - 17:00.
Läs mer om pensionserbjudandet på Folksams webbplats

Hängavtal – en alternativ pensionslösning för egenföretagare med aktiebolag

Om du driver ett aktiebolag eller annan juridisk bolagsform är ett alternativ att teckna ett hängavtal med Unionen och på så sätt ta del av tjänstepension via ITP.

Läs mer om möjligheten att teckna hängavtal med Unionen

Sakförsäkringar med rabatt i samarbete med If

  • Hem/Villa
  • Bil

Läs mer om sakförsäkringen hos If.se/unionen

Kontrollera så att du inte dubbelförsäkrar dig. Via Folksams småföretagarförsäkring kan du försäkra många inventarier som du använder i företaget.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Ja Nej