Allt om arbetsmiljö - för dig som chef

Som chef är du särskilt viktig för arbetsmiljön och det är extra viktigt att du är lyhörd inför vad som händer inom arbetsgruppen eller på arbetsplatsen. Läs mer om vad du som chef kan göra för att skapa en bra arbetsmiljö

Allt om din arbetsmiljö

Skapa en bra arbetsmiljö

En bra arbetsmiljö kräver ett systematiskt arbete med att kartlägga, förbättra och utvärdera arbetsmiljön på arbetsplatsen

Har du mätt ditt JMI så sistone?

Det står för Job Mass Index och sätter ett värde på ditt välbefinnande i relation till din arbetsbelastning.

Checklista för jämställda löner

11 tips på hur du kan bidra till jämställda löner

Din personliga ombudsman

Behöver du rådgivning eller förhandlingshjälp? Unionens ombudsmän för chefer hjälper dig i såväl arbetsrättsliga som ledarskapsfrågor.

Råd och stöd till dig som är chef

Ta hjälp av Unionens rådgivare, förhandlare, specialister och jurister när du behöver råd. Vi är helt enkelt experter på rättigheter och villkor i arbetslivet, och vad du som chef behöver ha koll på.

Ditt chefsansvar när någon blir utbränd

Antalet medarbetare som arbetar sig sjuka växer i Sverige. Framför allt märks det bland unga högpresterande kvinnor. Men de ökar hos alla grupper av medarbetare.

Vad är kränkande särbehandling

Vet du skillnaden på mobbning kränkande särbehandling och diskriminering? 4 av 10 privatanställda tjänstemän har upplevt kränkande beteende på sin arbetsplats under det senaste året.

Stressen i våra liv - vän eller fiende

Caroline Wiklund är hjärnan bakom den här digitala stressföreläsningen. Hon är även en flitigt anlitad föreläsare i stresshantering, återhämtning och arbetsglädje. I den här föreläsningen vill hon få oss att stanna upp och reflektera.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg