Avtalat: Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Avtalat gör det lättare för dig att förstå hur tjänstepension och försäkringar som du har genom ditt kollektivavtal fungerar och vad du får genom dem.

Avtalat informerar om trygghet genom kollektivavtal

Avtalat är ett partsgemensamt bolag som har bildats av LO, PTK och Svenskt Näringsliv. Avtalat informerar privata företag och deras anställda om kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar. 

Du som omfattas av kollektivavtal har en kollektivavtalad trygghet genom tjänstepension och de försäkringar som ingår och som kan ge dig ersättning vid föräldraledighet, olycka, sjukdom, dödsfall eller arbetslöshet. Idag är det många som inte ens ansöker om ersättning de har rätt till. Därför är Avtalats mål att tydliggöra vad som ingår och detta genom att samla information och tjänster från de tre parterna på ett och samma ställe.

Få en samlad bild över din tjänstepension hos Avtalat

Den 11 mars 2024 flyttade all information om ITP för tjänstemän från collectum.se till avtalat.se.

Hos Avalat kan du logga in och få en samlad bild över din tjänstepension ITP och ditt försäkringsskydd via jobbet. Det är också hos Avtalat du gör eller förändrar valen i din ITP , vilket du tidigare gjorde hos Collectum. 

Hos Avtalat kan du:

  • se över och anpassa dina val utifrån din livssituation 

  • få en överblick över vilka försäkringar du har genom jobbet 

  • se vilken lön din arbetsgivare rapporterat 

  • få personlig digital rådgivning om din ITP

Frågor och svar om Avtalat

Avtalat - tjänstepension, ITP-val och försäkringar

Avtalat.se ger information och vägledning kring allt som rör kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Det är också hos Avtalat du gör dina val i din ITP, hittar digital rådgivning, webbinarier och företagsspecifika möten.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg