Press

Presstjänsten besvarar medias frågor om Unionen. Vi förmedlar också kontakt till våra talespersoner. För att få bästa möjliga service, ring vår pressjour direkt. Här svarar alltid någon av oss.

Unionens pressjour för journalister

08-504 151 00

Presstjänsten besvarar medias frågor om Unionen. Vi förmedlar också kontakt till våra talespersoner. 

Fler kontaktuppgifter hittar du på Unionens pressrum på Via TT.

Besök Kontakta Unionen om du har frågor om medlemskap, rådgivning eller kontaktuppgifter till region .

Shape Created with Sketch.

Unionen är Sveriges största fackförbund och det största tjänstemannafacket. Vi är 685 000 medlemmar, på ungefär 88 000 arbetsplatser och är ungefär 27 000 förtroendevalda på drygt 14 000 arbetsplatser. Förbundet finns i både industri- och tjänstesektor i de flesta branscher inom det privata näringslivet.

Förbundet har 18 regionkontor över hela landet.

Mer fakta hittar du här.

För äldre pressmeddelanden se Unionens pressrum på Via TT

Aktuella pressmeddelanden

2022-01-11
En av tre Unionen-klubbar tror att det blivit, eller kommer att bli, lättare att attrahera nya medarbetare till företaget om man erbjuder möjligheten till distansarbete, det visar Unionen Branschbarometer hösten 2021.
2021-11-29
Över hälften av de lediga jobben hos Arbetsförmedlingen är tjänstemannayrken och en stor del av jobben kräver högre utbildning. Samtidigt söker sju av tio inskrivna på Arbetsförmedlingen arbetarjobb. Det visar Unionens analys av lediga jobb i Sverige.
2021-11-29
Av alla lediga jobb finns var tredje i Stockholm. Länet ligger också i topp med störst andel av de lediga jobben inom tjänstemannayrken. – Det pekar på en högkvalificerad arbetsmarknad och en stark arbetsmarknadsutveckling i länet, säger Katarina Lundahl, chefsekonom på Unionen.
2021-11-18
Det är stora skillnader i omfattningen av långtidsarbetslösheten mellan olika län, visar Unionens analys. Lägst är långtidsarbetslösheten i norr. Högst är långtidsarbetslösheten i Södermanland följt av Västmanland, Skåne och Gävleborg.
2021-11-17
Svensk ekonomi utvecklas starkt framåt. Aldrig under de 10 år som Unionen undersökt klubbarnas syn på framtiden har de bedömt tillväxtutsikterna så goda som nu. Det visar Unionens konjunkturrapport som släpps idag.
2021-11-10
I dag kom beskedet att LO:s inriktning är att ansluta sig till trygghetsöverenskommelsen. Ett besked Unionen välkomnar! Trygghetsöverenskommelsen ger ekonomiska möjligheter och tid att fortsätta att uppgradera sin kompetens genom hela arbetslivet.
2021-10-22
Varje år belönar Unionen förtroendevalda som utmärkt sig genom att göra skillnad och förbättra saker på sin arbetsplats. Jessica Larsson, gymkedjan SATS Hötorget, utses till Årets Uppstickare 2021.
2021-10-20
Varje år belönar Unionen förtroendevalda som utmärkt sig genom att göra skillnad och förbättra saker på sin arbetsplats. Priset Årets Eldsjäl 2021 går till Bengt Lindblom på Bilprovningen i Lycksele.
2021-10-20
Varje år belönar Unionen förtroendevalda som utmärkt sig genom att göra skillnad och förbättra saker på sin arbetsplats. Teres Kolbert, AA Logistik Västerås, är Årets Nytänkare 2021.
2021-10-14
Unionen, Sveriges största fackförbund, välkomnar Elisabeth Sasse som ny kanslichef.
2021-10-11
Långtidsarbetslösheten har stigit kraftigt under Coronakrisen och pekas ut som det stora problemet på svensk arbetsmarknad just nu. Under september månad minskade antalet långtidsarbetslösa under fyra veckor i följd. Unionens analys visar att det framförallt berodde på att utvecklingen vände i Stockholm, Göteborg och Malmö. Första veckan i oktober ökade långtidsarbetslösheten något igen, men det tror Unionen är ett tillfälligt hack i kurvan.
2021-10-07
Merparten av landets 30 största myndigheter bryter mot lagen när det gäller att göra en årlig lönegranskning rapporterar Tidningen Publikt. I privat sektor ser det annorlunda ut. Majoriteten har följt diskrimineringslagens krav och gjort en årlig lönekartläggning.
2021-09-28
När samhället nu åter öppnar upp och det är dags för nästa steg verkar hybridjobbandet, alltså att kombinera jobb på kontoret med distansjobb, bli en populär modell. Men hur får man det att funka? Här är Unionens 7 tips.
2021-09-23
Brister på material och komponenter är just nu det främsta hindret för företagens expansion, tätt följd av problem med att hitta rätt kompetens. För att lösa kompetensbristen låter företagen befintlig personal jobba övertid eller så hyr man in medarbetare, det visar en ny undersökning från Unionen.
2021-09-20
Unionen är mycket nöjda med att regeringen tar ytterligare ett steg mot att genomföra trygghetsöverenskommelsen. Etableringsjobben och förbättringar i sjukförsäkringen är andra nödvändiga satsningar. Men det krävs ytterligare insatser för att komma till rätta med kompetensbristen på arbetsmarknaden.
2021-09-09
Ökad smittspridning, svårt att få arbetsro och en försämrad balans i livet är faktorer som oroar inför en återgång till kontoret, det visar en ny undersökning från Unionen.
2021-08-26
Sveriges största fackförbund Unionen har utsett Josefin G Nilsson till ny press- och opinionschef. Hon tillträder sin tjänst 1 september.
2021-08-26
Trots pandemi och restriktioner ökade antalet tjänstemannajobb med krav på högskolekompetens år 2020. Stockholms län fick 27 000 nya sådana jobb, flest jobb i hela landet. Den största procentuella ökningen skedde i Dalarnas län, där ökade antalet högkvalificerade tjänstemän med 10 procent.
2021-08-07
Genom att ta med arbetet med mångfalds och inkluderingsfrågor i allmänhet och hbtqi-frågor i synnerhet i affärsplanen har Vattenfall Kundservice AB visat att frågorna prioriteras på högsta nivå. Företaget bedriver ett strukturerat och aktivt arbete för att skapa en inkluderande arbetsplats för hbtqi-personer där man blir sedd och accepterad för den man är. För det vinner Vattenfall Kundservice Unionens hbtqi-pris år 2021.
2021-08-02
Johnsson och Johnsson, Vattenfalls kundservice och SOS Alarm är finalisterna som har chans att vinna Unionens hbtqi-pris 2021 och därmed bli utsedda till Sveriges hbtqi-vänligaste arbetsplats. Priset delas ut under Stockholm Prides digitala parad som går av stapeln på lördag 7 augusti.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg