Bli medlem i Unionen Student! 100 kr för hela studietiden

Det är inte alltid lätt att vara student. Kassan sinar hastigt och det kan vara svårt att få ekonomin att gå ihop. Du kanske behöver ett extrajobb men inte vet hur du ska nå dit? Vi på Unionen Student hjälper dig att skriva att CV som fixar jobbet och samtidigt ger vi dig exklusiva erbjudanden och rabatter som gör studielivet enklare.

Bli medlem här!

CV-granskning inom 5 dagar

Vi på Unionen vill öka dina chanser att få drömjobbet. Med hjälp av våra tips och vår konstruktiva kritik vill vi göra dina ansökningshandlingar ännu starkare och mer konkurrenskraftiga. Våra proffs granskar ditt CV och ditt personliga brev inom fem arbetsdagar och hjälper dig att skriva ett CV som fixar jobbet.

Rabatt på medlemsavgiften när du börjar jobba

Som medlem i Unionen Student får du en reducerad medlemsavgift när du övergår till yrkesverksamt medlemskap och du betalar bara 100 kronor under ditt första år på jobbet (ord. pris ca 2 800 kr/år).

I medlemskapet ingår då inkomstförsäkring, hjälp med löneförhandlingen och andra nyttiga förmåner i din nya karriär . Jobbar du redan och behöver hjälp med ditt personliga brev? Bli yrkesverksam medlem i Unionen.

Sistaårsstudenter kampanj 100 kr

Ansök om medlemskap direkt!

Fördelar som medlem i Unionen Student

 • CV-granskning inom 5 dagar

  Vi på Unionen vill öka dina chanser att få drömjobbet. Med hjälp av våra tips och vår konstruktiva kritik vill vi göra dina ansökningshandlingar ännu starkare och mer konkurrenskraftiga. Våra proffs granskar ditt CV och ditt personliga brev inom fem arbetsdagar och hjälper dig att skriva ett CV som fixar jobbet.

 • Extra förmånlig hemförsäkring

  Att teckna en hemförsäkring är kanske inte det första man tänker på som student. Men att vara oförsäkrad kan få stora ekonomiska konsekvenser om olyckan väl är framme. Som medlem i Unionen Student kan du teckna en extra förmånlig hemförsäkring hos If.

 • Rabatt på medlemsavgiften när du börjar jobba

  Som medlem i Unionen Student får du en reducerad medlemsavgift när du övergår till yrkesverksamt medlemskap och du betalar bara 100 kronor under ditt första år på jobbet (ord. pris ca 2 800 kr/år). I medlemskapet ingår då inkomstförsäkring, hjälp med löneförhandlingen och andra nyttiga förmåner i din nya karriär .

Frågor och svar

Några vanliga frågor om medlemskapet: 

 • Vem kan bli medlem?

  Du som studerar på högskola och universitet och siktar på en karriär i det privata arbetslivet. Unionen är specialister på den privata sektorn. Studerar du en utbildning som i första hand ger jobb inom kommun, stat eller landsting rekommenderar vi att du blir medlem i fackförbunden Vision (kommun/landsting) eller ST (statligt).

 • Hur många medlemmar har Unionen?

  Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden. Vi är mer än 700 000 medlemmar, varav mer än 30 000 förtroendevalda på över 65 000 arbets­platser. Unionen är ett fackförbund där alla tjänstemän på en arbetsplats i den privata sektorn kan vara medlemmar. Det är oavsett befattning, utbildning eller lön. Till exempel är många chefer med­lemmar och en stor del av medlemm­arna har utbildning från högskola eller universitet. 

 • Varför ska jag bli medlem i facket?

  En av de stora poängerna med att vara med i ett fackförbund är den trygghet du får tillsammans med andra. Trygg med att du får råd och stöd om du blir uppsagd, skadad i arbetet eller diskriminerad. Du kan också känna trygghet när du vet att det finns någon som hjälper dig att ha koll på dina rättigheter och bistår med förhand­lingshjälp om du blir orättvist behandlad.

 • Vad styr hur Unionen agerar?

  Unionen är en medlemsstyrd organisation som bygger på solidaritet och värderingar som värnar grundläggande demokratiska principer i samhället samt respekten för jämställdhet, jämlikhet och mångfald samt alla människors lika värde. Förbundet är partipolitiskt obundet.

Med oss får du extra krafter i arbetslivet!