CV - mallar

Ladda ned Unionens CV-mallar. Vilken mall passar dig bäst? Du tjänar på att funderar på vad du vill uppnå med ditt CV innan du väljer format och mall.

Ditt CV behöver innehålla rätt information för att mottagaren ska kunna få en första bild av dig, din kompetens, din branschinriktning och dina ambitioner.

I Sverige är det idag vanligt med ett CV omfattande en-två sidor vilket ger dig tillräckligt med utrymme för att skapa ett första intryck. Genom att ha tänkt igenom vilken information som är relevant kan du på det utrymmet strukturera informationen så att du under varje rubrik och i varje stycke hela tiden nämner det viktigaste först.

Vilken CV-mall passar dig bäst?

Vilken mall passar dig bäst? En kronologisk- eller funktionell cv-mall? Du tjänar på att ta dig en funderare på vad du vill uppnå med ditt CV innan du väljer format och mall. Bra frågor att ta ställning till innan du börjar skriva utifrån en befintlig annons eller om du vill göra en spontanansökan är:

  • Vilken är den professionella profil du vill visa upp?

  • Vilka kompetenser, erfarenheter och resultat är mest relevanta för arbetsgivaren?

  • Vilket branschspråk behöver du använda för att nå den arbetsgivare eller bransch du vill ta dig till?

Funktionellt cv mall

Ett funktionellt cv strukturerar dina meriter utifrån kompetenser och prestationer. Det passar bra när du ska göra en förändring i din inriktning i arbetslivet och vill lyfta upp gemensamma erfarenheter från olika anställningar och uppdrag. Denna mall passar när du vill fokusera på kommande arbete istället för äldre arbetsuppgifter. Det passar också när dina tidigare titlar inte speglar din kompetens och förmåga.

Kronologiskt cv - mall

I ett kronologiskt cv strukturerar ditt cv utifrån årtal. En mall som passar bra när du har arbetet ett tag inom ditt yrkesområde och vill poängtera din långa erfarenhet. Det passar också då du söker dig till en arbetsgivare som förväntar sig ett mer traditionellt cv.

Funktionellt CV

Kronologiskt CV

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg