CV-mall

Ladda ned Unionens cv-mall. Du tjänar på att ta dig en funderare på vad du vill uppnå med ditt cv innan du börjar skriva.

Så skapar du ett professionellt cv med Unionens mall

Ditt cv behöver innehålla rätt information för att mottagaren ska kunna få en första bild av dig, din kompetens, din branschinriktning och dina ambitioner.

I Sverige är det idag vanligt med ett cv omfattande en till två sidor vilket ger dig tillräckligt med utrymme för att skapa ett första intryck.

Genom att ha tänkt igenom vilken information som är relevant kan du på det utrymmet strukturera informationen så att du under varje rubrik och i varje stycke hela tiden nämner det viktigaste först.

Tips för ett bra cv

Du tjänar på att ta dig en funderare på vad du vill uppnå med ditt cv. Här är exempel på frågor att ta ställning till innan du börjar skriva utifrån en befintlig annons eller om du vill göra en spontanansökan är:

  • Vilken är den professionella profil du vill visa upp?

  • Vilka kompetenser, erfarenheter och resultat är mest relevanta för arbetsgivaren?

  • Har målsättning, kunskaper och färdigheter fått ordentligt utrymme så att dina ambitioner och vad du kan bidra med beskrivs ordentligt och tydligt?

  • Vilket branschspråk behöver du använda för att nå den arbetsgivare eller bransch du vill ta dig till?

CV-mall

CV-mall
PDF 127.3 KB

CV och personligt brev på några minuter

Som medlem i Unionen får du kostnadsfritt använda den digitala tjänsten Cowrite som hjälper dig att skriva CV och personligt brev riktat precis till den arbetsgivare och den tjänst som du söker

Personligt brev - mallar

Det personliga brevet ger dig en utmärkt chans att förtydliga vad du kan erbjuda arbetsgivaren och samtidigt utveckla de viktigaste kompetenserna från ditt CV.

CV på engelska tips och mall

Allt fler behöver en CV på engelska när svenska företag anpassar sig efter globala förhållanden och anammar engelska som koncernspråk.

CV-tips som tar dig till intervjun

Johanna Smith, HR-specialist på Unionen med stor erfarenhet av rekryteringsprocesser ger sina bästa tips för att ditt CV ska hjälpa dig komma till intervju.

CV-granskning

Som medlem i Unionen får du utan kostnad professionell hjälp att vässa ditt CV för att matcha de jobb du drömmer om. Du får både ditt CV och personliga brev granskat av våra proffs inom fem arbetsdagar.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg