Collectum och röda kuvertet

Collectum håller reda på vilka pengar din arbetsgivare betalar till din tjänstepension. Läs det röda kuvertet du får från Collectum.

Välkommen på föreläsning om försäkring och pension

Du får veta mer om försäkringar och pension på Unionens kostnadsfria föreläsningar. Du kan också boka Unionens försäkringsföreläsare så kommer vi till din arbetsplats.

Collectum är ett bolag som administrerar tjänstepensioner. Det är hos Collectum du kan göra dina olika val, till exempel för att placera tjänstepensionerna ITP1 och ITPK och val av efterlevandeskydd. Om din arbetsgivare har kollektivavtal , betalar denne in pengar (premier) för dig varje månad till Collectum. Därefter skickar Collectum pengarna vidare till det försäkringsbolag eller bank, som du valt ska få förvalta dina pensionspengar.

Årsbesked i rött kuvert

Varje år under perioden mars - april skickar Collectum ett årsbesked till dig i ett rött kuvert. På Collectums webbplats kan du se en tidsplan som visar när brevet kan förväntas landa i din brevlåda.

Öppna kuvertet och läs årsbeskedet! I kuvertet har Collectum samlat ihop alla uppgifter som rör din tjänstepension ITP. Där står också vilken lön din arbetsgivare har rapporterat. Skulle du tycka att den inte stämmer – tala genast med din arbetsgivare. Det går alltid att korrigera.

På Collectums webbplats finns också en guide till hur du läser ditt årsbesked. Om du loggar in där kan du till exempel se

  • en prognos på hur mycket tjänstepension du kan komma att få vid 65 års ålder
  • vem som betalar eller betalat till din tjänstepension
  • dina placeringar

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?