Blanketter och dokument

I Unionens webbshop kan du beställa trycksaker, som t.ex. rapporter och informationsbroschyrer, och det mesta går att ladda ner som pdf.

Sortera efter

Broschyr: Kollektivavtalet är det bästa sättet att få schyssta villkor på jobbet och spelregler för din bransch. I detta material hittar du kortfattad information om fördelarna med kollektivavtal både för dig som anställd och som arbetsgivare.
Övrigt: Med den så kallade trygghetsöverenskommelsen, även kallad las-förhandlingen, finns nu en gemensam linje för att du ska få bra ekonomiska möjligheter och tid att fortsätta att uppgradera din kompetens genom arbetslivet.
Övrigt: Underlag för dig som förtroendevald.
Blankett: För dig som vill betala medlemsavgiften via autogiro.
Övrigt: För att det ska bli lättare för dig har Unionen fr o m april en ny faktura.
Övrigt: Ladda ned Unionens CV-mallar. Vilken mall passar dig bäst? Du tjänar på att funderar på vad du vill uppnå med ditt CV innan du väljer format och mall.
Övrigt: Här hittar du som jobbar inom industrin och byggsidan samt vissa delar av tjänstesektorn Unionens egen insamlade lönestatistik.
Övrigt: Checklista för systematiskt, organisatoriskt och socialt arbetsmiljöarbete (OSA).
Broschyr: Det finns en hel del saker som är viktiga att tänka på om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist. Här hittar du ett pdf-dokument med våra råd och tips.
Broschyr: Det finns en hel del saker som kan vara bra att tänka på före och under föräldra­ledigheten och innan det är dags att komma tillbaka till jobbet. Här är lite råd och tips som vi tror att du kan ha nytta av.
Övrigt: Här hittar du som är arbetsplatsombud instruktioner och mallar att använda när du kallar till medlemsmöten för att välja ombud till regionrådet.
Övrigt: Vill du hälsa nya medlemmar välkomna till Unionen på jobbet? Då kan du använda ett färdigt mejlhuvud och utgå från den textfil som finns här nedanför!
Övrigt: Se till att alla får inbjudan till medlemsmötet i god tid och sprid den på ställen där du vet att medlemmarna nås av informationen – använd gärna denna brevmall
Blankett: Unionens förslag till mallar för anställningsavtal för tjänstemän - mallar för både anställda hos arbetsgivare med kollektivavtal och utan kollektivavtal.
Övrigt: I slutet av samtalet är det viktigt att ni dokumenterar vad ni har kommit fram till i en utvecklingsplan.
Blankett: En förhandlingsframställan skriver du när du vill kalla arbetsgivaren till förhandling enligt MBL.
Övrigt: Ett chefskontrakt är en individuell handling och kan se ut på många olika sätt beroende på personliga behov och hur företaget brukar hantera de här frågorna. Det kan också vara mer eller mindre omfattande.
Här hittar du Unionens mallar, på svenska och på engelska, för chef och VD
Blankett: Underlätta arbetet med klubbstyrelsemötet genom att ladda ner mallar för dagordning och protokoll.
Övrigt: Allt fler behöver en CV på engelska. Här hittar du två mallar för hur ett engelskt cv kan se ut.
Övrigt: Ladda ned mallar för personligt brev. Brevet förklarar varför du vill jobba hos den just den här arbetsgivaren och varför du vill ha just den här tjänsten.
Övrigt: Här hittar du som är arbetsplatsombud en mall du kan använda vi val av arbetsplatsombud.
Blankett: Här hittar du som är arbetsplatsombud mall och checklista inför medlemsmötet när du ska informera om kommande förhandling, MBL/LAS.

Blankett: Blankett att skriva ut för att ansöka om medlemskap i Unionen.
Övrigt: När du går en e-kurs eller en blandad kurs som innehåller studier online använder du Unionens lärplattform. I plattformen kan du ta del av allt kursmaterial, till exempel filmade genomgångar, övningar och diskussionsforum.
Kollektivavtal: Här hittar du alla avtal som hör till ditt kollektivavtal. Du hittar också sammanfattningar med de senaste ändringarna i avtalen, och förklaringar till hur avtalsvillkoren ska tolkas.
Broschyr: Den här broschyren är en vägledning för arbetsmiljöombud och deras medverkan i att förbättra och förändra kontorsmiljöer.
Broschyr: En handbok i arbetsmiljöarbete för Unionens förtroendevalda och anställda
Broschyr: Syftet med handledningen är att utveckla samarbetet mellan klubb och arbetsmiljöombud så att de stärks inför arbetsmiljöförhandlingar.