Få flow på hemmakontoret

Att jobba hemma har för många blivit lite av en vardag, men innebär också nya utmaningar. Hur får man flow på hemmakontoret? Hur upprätthåller man glädje och energi där vid köksbordet? Unionen guidar dig.

"Självledarskapet har aldrig varit viktigare"

Det brukar Mia Törnblom påminna om. Men genom att öva på självledarskap tar du dig lättare igenom såväl små dagliga kriser som en pandemi där ovissheten är stor.

Snabbkurs i självledarskap: Bygg mental styrka

Mia Törnblom, en av de främsta på självkänsla och självledarskap, ger dig en minikurs i hur du kommer igång. Bygg upp din mentala styrka och får mer gjort på jobbet.

Kan chefen tvinga mig åka till kontoret?

Fler måste jobba hemma. Samtidigt hör oroliga medlemmar av sig och säger att chefen vill se dem på kontoret.

Träna tillsammans i trädgården

Visst kan man göra marklyft och mountain climbers själv. Men hur ofta blir det av? Så tänkte Caroline Engvall, och bjöd in grannarna som hemmajobbar till succékonceptet i trädgården.

Ensam hemma? Håll humöret uppe!

Det kan vara skönt att sitta hemma och få jobba ostört – eller så känns det ensamt. Här är tipsen som förhindrar ensamhet när du jobbar på distans.

Betalar jobbet för mitt wi-fi hemma?

När hemmajobbandet är vardag börjar frågorna dyka upp: Vad kan du kräva av chefen? Vem ska stå för wi-fi? Vi reder ut vad du har rätt till när du jobbar hemifrån.

Ta upp kampen mot krämporna

Har du också gått från ergonomisk stol vid höj- och sänkbart bord till att sitta på en pinnstol vid köksbordet? Hemmajobbandet kan vara en utmaning för kroppen.

"Inget självledarskap utan tydliga mandat"

Populära trender som självledarskap och coachande ledarskap funkar inte utan tydlighet. Först måste ramar och mål etableras, sedan kan man släppa fram ett friare medarbetarskap. Det menar organisationspsykologen Jonas Mosskin.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg