Arbetsmiljöveckan

Under arbetsmiljöveckan vill vi prata lite extra mycket om hur viktigt det är med arbetsmiljöfrågor och framförallt hylla alla arbetsmiljöombud runt om i landet. Ett förebyggande, systematiskt arbetsmiljöarbete leder till en bra arbetsmiljö som gynnar alla.

Under arbetsmiljöveckan vill vi hylla alla våra fantastiska arbetsmiljöombud!

Arbetsmiljöveckan = hela vecka 43, då vill vi passa på att hylla alla våra arbetsmiljöombud runt om i landet för det viktiga arbetet ni gör för att skydda anställda mot ohälsa på arbetsplatsen.

Testa dina kunskaper

Arbetsmiljöombud - vad gör de egentligen?
Arbetsmiljöombud - vad kan du om rollen?

Arbetsmiljöombud - vad gör de egentligen?

Testa dina kunskaper - vad vet du om arbetsmiljöombudens roll?

Årets Arbetsmiljö: Heja Christer Keijser!

En riktig arbetsmiljöklippa. Med fokus på de organisatoriska arbetsmiljöfrågorna, har Christer drivit uppbyggnaden av en ny arbetsmiljöorganisation för att minska glappet mellan lokala och centrala nivån.

Årets Eldsjäl 2022

För att han alltid ställer upp och driver frågor och förbättringar av arbetsmiljön på jobbet är Fredrik Årets Eldsjäl.

Spela Inkludo - för en schysstare arbetsplats

Första steget för att förebygga kränkningar på jobbet är att prata om hur ni vill ha det. Inkludo är framtaget av Prevent utifrån föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö. Efter spelet får ni tips om hur ni kan jobba vidare.

Lyssna på Podden Jobbfika

Vill du höra hur andra gör för att förbättra arbetsmiljön ska du lyssna på Prevents podd Jobbfika. Avsnitten är 20 minuter långa och tar till exempel upp ämnen som konflikter, mobbning och vad som händer när jobb och fritid flyter ihop.

Prevents mejlskolor om arbetsmiljö

Vald till arbetsmiljöombud? Och inte en susning om vad det innebär? I Prevents mejlskolor får du tre mejl med en massa nyttiga tips och goda råd om ditt nya uppdrag.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg