Arbetsmiljöveckan

Ett förebyggande, systematiskt arbetsmiljöarbete leder till en bra arbetsmiljö som gynnar alla. Under arbetsmiljöveckan vill vi prata lite extra mycket om hur viktigt det är med arbetsmiljöfrågor och framförallt hylla alla arbetsmiljöombud runt om i landet.

Flera personer på bild som firar

Under arbetsmiljöveckan vill vi hylla alla våra fantastiska arbetsmiljöombud!

Din arbetsmiljö är allt det du har runt omkring dig på jobbet: arbetsredskap och maskiner, luften, ljudet och ljuset, hur arbetet är organiserat, det sociala samspelet och hur du trivs på arbetsplatsen. Genom att arbeta förebyggande och systematiskt med arbetsmiljön kan det leda till en bättre arbetsmiljö för alla på arbetsplatsen.

Lyssna på Carola och det bästa med att vara arbetsmiljöombud

Verktyget "Prata med chefen"

Det här verktyget kan du använda när du ska förbereda dig för att ta upp någon viktig fråga med din chef. Verktyget är uppdelat i frågor, förslag på lösningar och hur du kan gå vidare och till sist mallar för nedladdning. 
Till verktyget

Testet "Hälsosamma konflikter"

Vad är hälsosamma konflikter och vad hur kan vi lära oss att hantera dem på ett hälsosamt sätt. Konfliktforskaren Thomas Jordan menar till och med att konflikter kan öppna möjligheter att utvecklas som människa.
Läs mer och gör testet

 

Verktyg hos Prevent

Spela Inkludo - för en schysstare arbetsplats

Första steget för att förebygga kränkningar på jobbet är att prata om hur ni vill ha det. Inkludo är framtaget av Prevent utifrån föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö. Efter spelet får ni tips om hur ni kan jobba vidare.

Lyssna på Podden Jobbfika

Undrar du hur konflikter på jobbet kan förebyggas? I ett av avsnitten möter du Helén Carlsson och Laila Araya som pratar om hur konflikter på jobbet kan förebyggas och varför är det är så viktigt att ta tag i dem i tid?

Checklistor

Prevents kostnadsfria checklistor underlättar ditt arbete med att undersöka arbetsmiljön, riskbedöma och följa upp åtgärder.

Prevents mejlskola

Mejlskolan är minikurser för dig som vill lära dig mer om olika ämnen inom arbetsmiljö. Varje minikurs innehåller smarta tips, goda råd och konkreta exempel.

Distansjobbare – ta upp kampen mot krämporna!

Hemmajobbandet är en utmaning även för kroppen. Vi har råden som gör att du undviker smärtor, och håller dig smidig.

Ensam hemma? Håll humöret uppe i höst

Det kan vara skönt att sitta hemma och få jobba ostört – eller så känns det ensamt. Här är tipsen som förhindrar ensamhet när du jobbar på distans.

Betalar jobbet för mitt wi-fi när jag arbetar hemma?

När hemmajobbandet nu har blivit vardag för många tjänstemän börjar frågorna dyka upp: Vad kan du kräva av chefen? Vad händer om du skadar dig? Och vem ska stå för wi-fi? Vi reder ut vad du har rätt till när du jobbar hemifrån.

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?