Arbetsmiljöveckan

Under arbetsmiljöveckan vill vi prata lite extra mycket om hur viktigt det är med arbetsmiljöfrågor och framförallt hylla alla arbetsmiljöombud runt om i landet. Ett förebyggande, systematiskt arbetsmiljöarbete leder till en bra arbetsmiljö som gynnar alla.

Flera personer på bild som firar

Under arbetsmiljöveckan vill vi hylla alla våra fantastiska arbetsmiljöombud!

Arbetsmiljöveckan = hela vecka 43, då vill vi passa på att hylla alla våra arbetsmiljöombud runt om i landet för det viktiga arbetet ni gör för att skydda anställda mot ohälsa på arbetsplatsen.

Två arbetsmiljöombud berättar

Bild på Fredrik Carlsson

Fredrik Carlsson

Huvudarbetsmiljöombud på BAE Systems Bofors

"Jag tycker att alla ska behandlas lika och må bra av att vara på jobbet. Man ska komma hem i minst lika bra skick som när man gick dit"

Årets Eldsjäl 2022

Bild på Jessica Larsson

Jessica Larsson

Huvudarbetsmiljöombud på SATS

"För att på kort tid gjort skillnad på ett inflytelserikt företag utan tidigare tradition av fackligt arbete. Med driv och engagemang, inspiration och mod, har alltifrån löner och anställningsformer till medbestämmande stått på agendan"

Årets Uppstickare 2021

 

Testa dina kunskaper

Arbetsmiljöombud - vad gör de egentligen?
Arbetsmiljöombud - vad kan du om rollen?

Arbetsmiljöombud - vad gör de egentligen?

Testa dina kunskaper - vad vet du om arbetsmiljöombudens roll?

Spela Inkludo - för en schysstare arbetsplats

Första steget för att förebygga kränkningar på jobbet är att prata om hur ni vill ha det. Inkludo är framtaget av Prevent utifrån föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö. Efter spelet får ni tips om hur ni kan jobba vidare.

Lyssna på Podden Jobbfika

Vill du höra hur andra gör för att förbättra arbetsmiljön ska du lyssna på Prevents podd Jobbfika. Avsnitten är 20 minuter långa och tar till exempel upp ämnen som konflikter, mobbning och vad som händer när jobb och fritid flyter ihop.

Prevents mejlskolor om arbetsmiljö

Vald till arbetsmiljöombud? Och inte en susning om vad det innebär? I Prevents mejlskolor får du tre mejl med en massa nyttiga tips och goda råd om ditt nya uppdrag.
Opinion

Hemma och kontor – 7 strategier som får blandjobbandet att funka

Tjänstemännens nya verklighet, där vissa sitter på kontoret och andra hemma, innebär nya utmaningar. Här är tips för att undvika missförstånd, sårade känslor, och team-trubbel.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg