Tipsfrågor för Unionenveckan

Färdiga frågor med 1X2-alternativ om ekonomi, lön, arbetstider, inflytande, kompetensutveckling, kollektivavtalet och medlemskapet. Läs mer om frågorna längre ner.

error-triangle Created with Sketch.

Teknisk uppgradering den 18 maj

Idag den 18 maj kommer unionen.se att vara tillfälligt stängd för underhåll mellan kl. 17-19 eftersom vi uppgraderar våra tekniska system. Vi ber om förståelse och önskar välkommen åter!

Öka kunskapen och medlemsantalet med en tipsrunda på jobbet

Ett bra sätt för att få fler och kunnigare medlemmar på arbetsplatsen är att ordna en tipspromenad där frågorna och svaren handlar om viktiga frågor i arbetslivet och nyttiga delar av Unionens medlemskap.

De senaste Unionenveckorna har färdiga tipsfrågor tagits fram utifrån de teman som veckorna har haft: Kollektivavtalet, Arbetstider, Löner och Kompetensutveckling . Dessutom har vi formulerat ett antal frågor som bygger på innehållet i Unionens medlemskap. Dessa tipsfrågor har varit uppskattade och använts flitigt på arbetsplatserna under Unionenveckorna.

De färdiga frågorna har tre alternativa svar:

  • Ett korrekt
  • Ett felaktigt men inte helt orimligt om du inte har så mycket koll
  • Ett uppenbart felaktigt med humoristisk knorr

Längst bak i varje dokument finns ett facit.

Sätt ihop hela eller delar av dessa frågor till en skräddarsydd tipsrunda som passar ert jobb, eller använd dem som inspiration för att göra ett eget frågebatteri.