Regionråd Unionen Stockholm

Här hittar du information som rör Unionen Stockholms regionråd, din regions årsmöte.

Ny styrelse vald i Unionen Stockholm

Nyfiken på vilka som leder regionen? På senaste regionrådet, i april 2023, valdes en ny regionstyrelse. De har uppdraget att leda regionen framåt utifrån Unionens gemensamma mål och medlemmarnas bästa. Ombuden som deltog på mötet valde också en ny valberedning , revisorer och flera andra uppdrag på regional nivå. Ta en titt på vilka här:

Regionrådet i Stockholm

Regionrådet är din regions  årsmöte  och hålls i april. Här samlas deltagare från arbetsplatser, klubbar och andra medlemsgrupper över hela Stockholm för att välja en ny regionstyrelse och besluta om motioner och annat som rör regionen. 

Som medlem har du flera demokratiska rättigheter inför regionrådet. Så är det eftersom Unionen är en förening som styrs av sina medlemmar. Det vill säga – av dig. 

Använd dig av dina demokratiska rättigheter! När alla medlemmars röster får höras är vi som starkast, och får mer kraft att göra arbetslivet bättre. För din skull. Och alla andras. 

Nominera till regionråd

Du har rätt att påverka vilka som leder Unionen Stockholm genom att nominera personer till regionstyrelsen och andra förtroendeuppdrag i regionen. Valen sker på regionrådet. Nästa nomineringsperiod startar den 1 november 2023.

Motioner till regionråd

Du som är medlem har rätt att skicka in motioner (idéer och förslag) till regionrådet. Motionen tas upp på mötet och de som närvarar fattar tillsammans beslut om ditt förslag ska gå igenom eller inte. Du kan skicka in motioner till regionrådet 2024 från och med i höst.

Välj regionrådsombud

Du och dina kollegor har rätt att välja vem som ska gå på regionrådet och representera er där. De ni väljer är med och röstar, deltar i diskussioner och påverkar beslut. Missa inte möjligheten att välja ombud, så att någon finns på plats och gör er röst hörd.

Praktisk information

Nästa  regionråd  sker i april 2024. 

Frågor om regionrådet?

Kontakta Sandra Skånberg på Unionen Stockholms regionkontor

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg