Regionråd Unionen Mälardalen

Här hittar du information som rör Unionen Mälardalens regionråd, din regions årsmöte.

Regionrådet i Mälardalen 

Regionrådet är din regions  årsmöte  och hålls i april. Här samlas deltagare från arbetsplatser, klubbar och andra medlemsgrupper över hela Mälardalen för att välja en ny regionstyrelse och besluta om motioner och annat som rör regionen. Som medlem har du flera demokratiska rättigheter inför regionrådet. Så är det eftersom Unionen är en förening som styrs av sina medlemmar. Det vill säga – av dig. 

Använd dig av dina demokratiska rättigheter! När alla medlemmars röster får höras är vi som starkast, och får mer kraft att göra arbetslivet bättre. För din skull. Och alla andras. 

Motioner till regionråd

Du som är medlem har rätt att skicka in motioner (idéer och förslag) till regionrådet. Motionen tas upp på mötet och de som närvarar fattar tillsammans beslut om ditt förslag ska gå igenom eller inte. Du kan skicka in motioner till regionrådet 2024 från och med i höst.

Nominera till regionråd

Du har rätt att påverka vilka som leder Unionen Mälardalen genom att nominera personer till regionstyrelsen och andra förtroendeuppdrag i regionen. Valen sker på regionrådet. Nästa nomineringsperiod startar den 1 november 2023.

Välj regionrådsombud

Du och dina kollegor har rätt att välja vem som ska gå på regionrådet och representera er där. De ni väljer är med och röstar, deltar i diskussioner och påverkar beslut. Missa inte möjligheten att välja ombud, så att någon finns på plats och gör er röst hörd.

Praktisk information

Nästa  regionråd  sker i april 2024. 

Frågor om regionrådet?

Kontakta Maria Klintberg på Unionen Mälardalens regionkontor

Protokoll från regionrådet 2022

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg