Regionråd Unionen Bergslagen

Här hittar du information som rör Unionen Bergslagens regionråd, din regions årsmöte.

Regionrådet i Bergslagen

Regionrådet är din regions  årsmöte  och hålls i april. Här samlas deltagare från arbetsplatser över hela Bergslagen för att välja en ny regionstyrelse och besluta om motioner och annat som rör regionen. 

Som medlem har du flera demokratiska rättigheter inför regionrådet. Så är det eftersom Unionen är en förening som styrs av sina medlemmar. Det vill säga – av dig. 

Använd dig av dina demokratiska rättigheter! När alla medlemmars röster får höras är vi som starkast, och får mer kraft att göra arbetslivet bättre. För din skull. Och alla andras. 

Nominera till regionråd

Sista dagen att nominera till Unionen Bergslagens styrelse och till övriga uppdrag i regionen var den 31 januari. Tack till alla som skickat in tips på nya fackliga superstjärnor! Valen sker på regionrådet.

Motioner till regionråd

Har du förslag på något som Unionen i din region borde jobba med, förändra eller tycka till om? Skicka en motion till regionrådet! Med din motion har du chans att påverka arbetslivet för alla medlemmar i din region. Motionen tas upp på regionrådet i april. Skickas senast 28 februari.

Välj regionrådsombud

Du och dina kollegor har rätt att välja vem som ska gå på regionrådet och representera er där. De ni väljer är med och röstar, deltar i diskussioner och påverkar beslut. Missa inte möjligheten att välja ombud, så att någon finns på plats och gör er röst hörd.

Praktisk information

Datum: 24 april 2023

Tid: 14.30-19.30

Plats: Scandic Västhaga i Örebro

Frågor om regionrådet?

Kontakta Lise-Lotte Bäckström på Unionen Bergslagens regionkontor

Underlag till regionrådet 2023

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg