Tre snabba svar om årsmötet

Årsmötet är årets viktigaste möte för dig som är medlem som har en klubb i Unionen!

Kvinna med megafon gul bakgrund
Kvinna med megafon

Därför ska du gå på årsmötet

Vad är det stora samtalsämnet när ni pratar om hur ni har det på jobbet? Arbetstiderna? Lönerna? Lokalerna? Ingen arbetsplats är den andra lik, men gemensamt är intresset för hur ni har det på arbetsplatsen.

 1. Vad är klubbens årsmöte ?
  När ni har en  klubb  på arbetsplatsen är det på årsmötet ni väljer era representanter i en klubbstyrelse , på samma sätt som i en bostadsrättsförening eller i en idrottsklubb. Klubben blir en samtalspartner med arbetsgivaren och kan diskutera och komma med förslag för medlemmarnas bästa.
 2. Varför ska jag gå på årsmötet?
  Det är din chans att påverka på jobbet genom att rösta fram fackliga ombud i klubben och vara med och diskutera och tycka till om vilka frågor ni tycker är viktigast framöver.
 3. Hur kan jag påverka på årsmötet?

  Förutom att välja fackliga ombud kan du påverka genom att lämna förslag till årsmötet – motioner - som kan handla om vad som helst som rör din arbetsplats. Motionerna diskuteras på årsmötet som också tar beslut i frågan.

  Beskriv vad som är ett problem och vad du vill uppnå och argumentera för din sak. Kanske är ni flera på jobbet som har samma upplevelse? Skicka in motionen tillsammans! Ju fler som står bakom en motion desto större tyngd har den. 

  Så här skriver du en motion 

Så hittar du din klubb eller ombud på din arbetsplats

Logga in för att se om du har förtroendevalda på din arbetsplats - en klubb eller ett ombud - och se hur du kontaktar dem om du har frågor eller idéer.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg