Fremia (fd Arbetsgivarföreningen KFO) Hotell och restaurangtjänstemän

Ditt kollektivavtal består av flera avtal. Här hittar du dem och även sammanfattningar med de senaste ändringarna i avtalen. Som inloggad medlem kan du också se förklaringar till hur avtalsvillkoren ska tolkas.

Shape Created with Sketch.

KFO byter namn till Fremia

Arbetsgivarföreningen KFO går ihop med annan arbetsgivarorganisation och byter från och med 1 januari 2021 namn till Fremia.

Dina avtal i korthet

Det här är en kort sammanfattning av de viktigaste punkterna i dina avtal. För utförlig info, läs mer i respektive avtal. Tänk också på att det kan finnas ett lokalt avtal på din arbetsplats som gäller.

Nuvarande avtalsperiod är 1 januari 2021 - 31 maj 2023 och då gäller:

  • 4,9% till löneökningar till Unionens medlemmar på arbetsplatsen. Löneökningar fördelas individuellt på två lönerevisioner. Löneavtalet på arbetsplatsen styr hur stor just din löneökning blir. Läs mer om hur löneökning/lönepott fördelas.
  • Lönerevision 1 januari 2021 och 1 juni 2022
  • Ny flexpensionsavsättning 0,5%, totala värdet till  ITP  1,1% vid avtalsperiodens slut
  • Semester, uppsägningstider, arbetstid, ledighet och övriga arbetsvillkor - Läs mer i Allmänna anställningsvillkor 2021-2023.

Kollektivavtalet är flera avtal - dina viktigaste:

Allmänna anställningsvillkor 2021-2023

Avtal om vilka allmänna villkor som gäller för exempelvis arbetstid, övertidskompensation, semester, sjuklön, ledighet, uppsägning med mera. Unionens tolkningar av hur avtalen ska tillämpas är tillgängliga för inloggade medlemmar. (avtalet är gemensamt med område Visita)

Löneavtal 2021-2023

I löneavtalet beskrivs lönenivåer och övrig information kring löneprocessen. (avtalet är gemensamt med område Visita)

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg