Heja, heja, HEJA!-priset

HEJA!-priset är Unionens sätt att hylla alla de som varje dag kämpar för att göra arbetsplatsen bättre och hjälpa, underlätta och stödja sina kollegor. De som som förtjänar att lyftas lite (eller massa) extra.

Heja! Unionens utmärkelser för jämställdhet, hbtqi och arbetsmiljö.

Vad är egentligen HEJA!-priset?

HEJA!-priset finns för att uppmärksamma alla bra förebilder, lyfta fram goda exempel och inspirera fler att arbeta med frågor som rör jämställdhet, hbtqi och arbetsmiljö. Eller helt andra fackliga frågor som gjort skillnad för medlemmarna på arbetsplatsen.

Den som du hejar på behöver ha ett fackligt uppdrag och vara medlem i Unionen. Du kan såklart också heja på flera fackliga ombud . Dessutom kan du heja på din arbetsplats, om du tycker att din arbetsgivare jobbar bra med jämställdhet, hbtqi eller arbetsmiljö.

Nomineringsperioden är slut för i år! Tack för att du har hejat!

Sista dag för att heja var den 15 juni. Vinnare i de olika kategorierna offentliggörs i samband med Unionens kongress i oktober 2023, då även priserna delas ut.

Om du är en lycklig vinnare av glassogram så kommer du att få besked genom mejl under vecka 25. 

Kategorierna:

Årets Eldsjäl

Årets Eldsjäl är ett fackligt ombud som alltid ser till medlemmarnas bästa och hittar lösningar som är bra för alla på arbetsplatsen eller någon som har gjort extraordinära insatser för medlemmar i enskilda fall.

Årets Hbtqi

Med hbtqi-priset vill vi lyfta fram bra förebilder och inspirera fler arbetsplatser att jobba med hbtqi-frågor. Det tilldelas ett fackligt ombud eller en arbetsplats som har drivit frågor om ett öppet, tryggt och inkluderande arbetsliv.

Årets Arbetsmiljö

Arbetsmiljöpriset ges till ett fackligt ombud eller en arbetsplats som har drivit viktiga arbetsmiljöfrågor. Det kan handla om allt från hybridarbete och den sociala arbetsmiljön till valet av kontorsstolar eller arbete mot hot och våld.

Årets Guldnapp

Guldnappen går till ett fackligt ombud eller en arbetsplats som driver frågor om jämställdhet. Det kan till exempel handla om föräldravänligt arbetsliv, jämställda löner, kompetensutveckling eller arbete mot sexuella trakasserier.

Mer information

För att nominera till HEJA!-priset och för att kunna vara med i delta i utlottningen av glasscheckar måste du vara medlem i Unionen, vara över 18 år och bosatt i Sverige. Vinsten är två glasscheckar (värde 30 kr/styck) och totalt kan 100 personer vinna. Vinnarna av glasscheckarna utses slumpmässigt, efter det att nomineringsperioden är avslutad, och vinst meddelas under vecka 25 genom mejl. 

Unionen 

Kontaktuppgifter för frågor eller klagomål om lotteriet: ledningsstod@unionen.se eller 0770-870 870 (Unionens medlemsservice)

Organisationsnummer: 802001-5759 
Adress: Olof Palmes gata 17, 111 22 Stockholm 

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg