Värva och välkomna

Många medlemmar är ett måste för att vi ska lyckas med allt vi vill förbättra i arbetslivet. Därför handlar Unionens viktigaste om att våga fråga: Vill du bli medlem?

Experten tipsar: Så lyckas du värva nya medlemmar

Hur får man sina kollegor att engagera sig fackligt? Karolina Berntsson är värvningsansvarig på Unionen och expert på att värva nya medlemmar. Här kommer hennes bästa tips på hur du får fler att organisera sig på just din arbetsplats.

Beställ välkomstpåsar för att värva nyanställda

Färdigpackade påsar för klubbar och ombud som vill hälsa nyanställda välkomna till arbetsplatsen och Unionen.

Så gör ni värvande "skrivbordsbesök"

Ett sätt att synas och värva på arbetsplatsen är att göra "skrivbordsbesök" eller "Unionentåg" där ni går från skrivbord till skrivbord och pratar jobbfrågor och medlemskap. Läs en checklista inför, under och efter aktiviteten.

Låt Unionens organiseringsgäng hjälpa er

Lämna namn och nummer till kollegor som också borde vara medlemmar så kontaktar våra värvningsexperter dem och pratar medlemskap.

Allt om Unionenveckan

Två gånger per år, vecka 6 och 38 hålls Unionenveckor. Då satsar vi på att synas på arbetsplatser, via media och i annonser, för att prata jobbfrågor och medlemskap. Läs mer om hur ni kan hänga på.

Välkomna nya medlemmar på arbetsplatsen

För att medlemmarna ska känna sig extra välkomna är det värdefullt att även du som förtroendevald hälsar välkommen till Unionen.

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?