Digital föreläsning: Coachande ledarskap

En digital föreläsning uppdelad i tre korta delar om vad du som chef kan göra för att nå ett coachande ledarskap. Vad är ett coachande ledarskap? När kan du använda dig av det och hur du gör? Titta på föreläsningen när det passar dig och återkom till din när du behöver.

Coachande ledarskap för dig som chef

Föreläsning om coachande ledarskap

Vilken sorts ledarskap ska man sträva efter att använda som chef? Studier visar att både medarbetare och det uppnådda resultatet mår bättre av ett coachande ledarskap än genom detaljstyrning och "micro management".

Men passar det alltid att tillämpa ett coachande ledarskap och hur gör du rent konkret? Finns det några situationer där det passar mindre bra? Hur kan du vara en bra ledare när det mesta sker på distans?

I de här tre korta filmerna går vi igenom vad ett coachande ledarskap är, när du kan använda dig av det och hur du gör. Vi pratar också om utmaningen med att vara chef på distans.

Innehållet i de tre delarna av föreläsningen

Coachande ledarskap – vad innebär det? (7 minuter)

Ett coachande ledarskap fokuserar på verksamhetens övergripande mål, medarbetarnas förmågor och det som motiverar dem, i kombination med att delegera ansvar. Det leder till engagemang, motivation och goda resultat.

Fyra bra verktyg för coachande ledarskap (16 minuter)

Vi går igenom fyra viktiga verktyg för ett coachande ledarskap: 

  • En förtroendefull relation
  • Att lyssna på ett djupare plan
  • Frågor som gör skillnad
  • Meningsfull feedback

NÖHRA – en modell för coachande ledarskap (7 minuter)

NÖHRA är en modell som är användbar i en mängd olika sammanhang. Den gör det enkelt att fokusera på mål och resultat, upptäcka hinder, fokusera på möjligheter och att få dig och dina medarbetare att dra åt samma håll.

Titta när det passar dig

Som medlem kan du titta på föreläsningsdelarna när det passar dig och återkomma till dem när du behöver. 

Personaliserat innehåll

Som medlem kan du logga in och ta del av föreläsningen direkt

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg

Minimera