Avtal 2023 Almega Call-/Contact center och Marknadsundersökningsföretag

Det är dags för förhandling om nytt kollektivavtal på avtalsområde Almega Tjänsteföretagen Call-/Contact center och Marknadsundersökningsföretag. Här hittar du stödmaterial för kommunikation med Unionens medlemmar på ditt företag.

Medlemsinformation - aktuellt om förhandlingarna

Förslag på information att skicka ut till medlemmarna på ditt företag. Bifoga i mejl eller skriv ut och dela med dina kollegor.
Förslag på information i wordformat. Använd om du vill lägga till egen information i mejlet, ex tid och plats för kommande medlemsmöte samt en uppmaning att sprida information om fackklubbens viktiga arbete till dem som inte redan är medlemmar.
PPT Medlemsmöte
PPTX 5.88 MB
En presentation i ppt-format som du kan använda vid medlemsmöten eller vid samtal med medlemmar på ditt företag. Observera att det finns stödanteckningar till bilderna som du når genom att klicka på anteckningar nere i högra hörnet.

Läs mer om hur det är att leva på lägstalön

Opinion

Lägstalönerna måste upp: "Med barn hade det inte gått"

Efter över 20 år på företaget får Diana Krafft inte ens hälften så mycket som medellönen bland tjänstemän. Därför måste de lägsta lönerna höjas. Alla som jobbar heltid ska ha en lön det går att leva på.
Opinion

"Jag känner ekonomisk stress varje dag"

Inom vissa branscher går kollektivavtalens lägstalöner inte att leva på. Axel Lago, som jobbar inom kundtjänst, vet. Första tanken när han blir sjuk är alltid ”Har jag råd att vara hemma en dag?”

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg