Hur vill du förbättra arbetslivet?

Engagera dig

Här får du tips på vad du kan göra 

Ta chansen att utnyttja kraften i ditt medlemskap i Unionen för att påverka och förändra på jobbet. Här hittar du tips på vad du kan göra här och nu för dig och dina kollegor. 

Starta samtalet med en fikapratare vid kaffet

Få i gång samtalet på jobbet om fördomar och vad vi kan göra för att hjälpa varandra vara inkluderande och inte diskriminerande.

Digitala event som inspirerar

Vi bjuder in gäster – alltifrån trendspanare och LinkedIn-experter till ekonomer och hjärnforskare – som delar med sig av sina perspektiv på hyperaktuella frågor och trendiga ämnen.

Quiz - Vad kan du om arbetslivet och Unionen?

Testa dina kunskaper om vilka möjligheter du har att kunna påverka ditt arbetsliv i 7 snabba frågor.

Jakten på makten

Vad är och vad gör facket egentligen? Kolla in när komikern Messiah Hallberg nystar i vad facket är.

På engelska? Information in English!

Unionen is Sweden’s largest trade union on the private labour market and the largest white-collar trade union in the world. We have 690 000 members, of which 27 000 are elected representatives, in more than 88 000 companies and organisations.

Vilken demokratityp är du?

Vem är du när det kommer till att var med och bestämma? Åsiktsmaskinen, Talangscouten, Debattledaren eller Frontfiguren? Testa och får tips på hur du kan påverka!

Bli en coachande chef

Ett coachande ledarskap utvecklar dina medarbetares kompetens och gör dem mer självgående. Gå e-kursen och lär dig hur du kan agera i rollen som coachande chef. Du lär dig också frågeteknik och innebörden av GROW-modellen.

Så tar du ditt arbetsmiljöansvar

Som chef har du ett särskilt ansvar i arbetsmiljöarbetet. Den här e-kursen ger en grund för vad ditt ansvar innebär i praktiken. Kursen utgår ifrån situationer från vardagen.

"Mitt tips är att gå kursen!"

När jag gick kursen Ny i chefsrollen fick jag bekräftat hur viktigt det var att ständigt jobba med relationen till sina medarbetare.” Det säger Kasper Jönsson, ekonomichef och en av Unionens 100 000 chefsmedlemmar.

Vadå förtroendevald?

Jo, med ett fackligt uppdrag får du äran att förbättra och göra skillnad för kollegorna på jobbet. Det är också utvecklande, lärorikt och roligt för dig själv!

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg