Vilken a-kassa är den bästa för dig?

När du har en lön bör du också vara med i a-kassan, den grundläggande arbetslöshetsförsäkringen. Men det finns många a-kassor. Vilken är bäst för dig?

Unionen och Unionens a-kassa - två skilda organisationer

Unionen och Unionens a-kassa är två skilda organisationer. Det betyder att du som medlem i Unionen kan välja vilken a-kassa du vill.

Det finns 26 stycken a-kassor i Sverige. Villkoren varierar något, liksom avgifterna. Som regel är det dock bäst att tillhöra en a-kassa där det finns kunskap om den bransch du jobbar inom, då det kan underlätta för dig när du ansöker om ersättning.

Vill du veta mer om de specifika villkoren listas alla 26 a-kassor, med länkar till respektive hemsida, nedan.

Har du en lön över 25 025 kr i månaden?

Som medlem i en a-kassa kan du få upp till 910 kronor per dag, eller 80 procent av ersättningstaket som ligger på 25 025 kronor i månaden, före skatt.

Det innebär att du får ut maximalt 14 500 kronor i månaden (netto) om du hamnar mellan jobb, från a-kassan .

När du blir medlem i Unionen ingår inkomstförsäkringen, som kompletterar a-kassan. Det innebär att även du som tjänar över a-kassans tak kan få ut 80 procent av din tidigare lön vid arbetslöshet.

Som medlem betalar du ingenting extra för inkomstförsäkringen.

Vår inkomstförsäkring gäller som komplement till a-kassan oavsett vilken a-kassa du tillhör. Men utan a-kassa får du inte heller den kompletterande ersättningen från inkomstförsäkringen. A-kassa bör du ha så snart du har en stadig lön. Skrolla ned för listan över a-kassor.

A-kassor, i bokstavsordning från Ö till A:

Hur mycket kan vår inkomstförsäkring ge dig?

Fyll i och se vad du tjänar på att bli medlem i Unionen och få tillgång till vår inkomstförsäkring som komplement till a-kassan .

Månadslön före skatt per månad:

Räkna ut vad inkomstförsäkring och tillägsförsäkring ger dig!

Komplettera din a-kassa med Unionens inkomstförsäkring

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?