Råd och stöd för dig som är chef

Här kan du lära dig mer om arbetsrätt och arbetsmiljö. Ta hjälp av Unionens rådgivare, förhandlare, specialister och jurister när du behöver råd. Vi är helt enkelt experter på rättigheter och villkor i arbetslivet, och vad du som chef behöver ha koll på.

Råd och stöd till dig som chef

Lagar om arbetsrätt

Arbetsrätten är den lagstiftning som reglerar förhållandet mellan anställda och arbetsgivare. Lär dig mer om lagarna som omfattas här.
Unionen Chef - medlemskapet för dig som är chef

Unionen Chef

Ett skräddarsytt medlemskap för våra chefsmedlemmar. Här har vi samlat tjänster, verktyg, utbildningar och guider som underlättar för dig i din chefsvardag.
Kursfika

Kurser och aktiviteter för dig som chef

Kurser, aktiviteter, föreläsningar, nätverksträffar och seminarier erbjuds kostnadsfritt i hela landet. Lär mer om lön, arbetsrätt, pension, arbetsmiljö, ledarskap och mycket mer.

För dig som är chef och medlem i facket ser arbetslivets frågor ibland ut på ett annorlunda vis än för andra medlemmar. 

Läs mer om vad du ska tänka på när du skriver på för ett nytt jobb eller ser över ditt nuvarande anställningsavtal . Här finns också tips om vad du ska tänka på när du anställer, håller utvecklingssamtal och hur du systematiskt arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö på din arbetsplats. 

Dokument

Broschyr: Inför vd-uppdraget

Broschyr:  Fördjupad information om chefskontrakt

Checklista: Checklista för jämställda löner

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?