Inkomstförsäkring - tillskott till a-kassan!

En av marknadens bästa inkomstförsäkringar ingår i ditt medlemskap i fackförbundet Unionen.

Bli medlem

Du försäkrar din inkomst över taket i a-kassan

Unionens inkomstförsäkring gör att du kan försäkra inkomst upp till 60 000 kr i månaden.

Du kan få ersättning från inkomstförsäkringen i upp till 150 ersättningsdagar, ungefär sju månader. Din ersättning gör att du tillsammans med ersättningen från  a-kassan  i normalfallet får ut upp till 70-80 % av din tidigare inkomst. (Skattesatsen i din hemkommun och jobbskatteavdrag påverkar)

Med inkomstförsäkringens tilläggs­försäkring kan du mot en premie få extra ersättnings­dagar och försäkra inkomster mellan 60 000 -150 000 kr/mån.  

Ingår i ditt medlemskap.

Inkomstförsäkringen omfattar dig som:

 • är  yrkesverksam  medlem i Unionen eller egenföretagarmedlem
 • också är med i svensk a-kassa
 • ännu inte har fyllt 66 år

Ansök om medlemskap nu!

A-kassa och inkomstförsäkring – så funkar det

Skulle du bli av med jobbet är det viktigt att ha din inkomst försäkrad genom ett medlemskap i en svensk a-kassa. Då kan du få arbetslöshetsersättning, men aldrig mer än 26 400 kr/mån under de 100 första ersättningsdagarna och 22 000 kr/mån från dag 101. (80 % av a-kassans ersättningstak).

A-kassa

Trygghet med inkomstförsäkring

Det innebär att om du enbart är medlem i en a-kassa är inkomster över a-kassans ersättningstak pengar som du går miste om vid arbetslöshet.
Det är här vår inkomstförsäkring kan göra skillnad.

A-kassa och inkomstförsäkring

Här har vi samlat villkor och all annan information om Unionens inkomstförsäkring.

Du får många fördelar som medlem i fackförbundet Unionen

 1. En trygg inkomst­försäkring som kompletterar a-kassan

  Från  A-kassan  kan du inte få mer 26 400 kr/mån innan skatt. Med Unionens inkomstförsäkring kan du tillsammans med a-kassan få behålla upp till 70-80 % av din tidigare inkomst upp till 60 000kr/mån.

 2. Rådgivning, rätts- och förhandlingshjälp

  Ibland kör det ihop sig. Ibland kommer man inte överens. Ibland hopar sig molnen vid horisonten. Men det är lugnt - som medlem får du råd och stöd när det uppstår problem och tvister på arbetsplatsen.

 3. Hjälp vid löne- och utvecklingssamtal

  Vi ger dig råd och stöd när det är dags för  lönesamtal  och  utvecklingssamtal . Lönesamtalet är årets viktigaste möte för dig och din lön. Med hjälp av vår  lönestatistik  och lönecoachning kan vi hjälpa dig komma väl förberedd till ditt lönesamtal och öka dina möjligheter att få gehör för dina krav. Utvecklingssamtal, som du bör ha en gång om året, är till för att utveckla dig som medarbetare och företaget som helhet. Att komma väl förberedd till dessa samtal är minst lika viktigt som inför lönesamtalet. Självklart hjälper vi dig med det också!

Bli medlem, ansök nu!

Inkomstförsäkring kompletterar a-kassan

Teckna tilläggsförsäkring - få fler dagar och högre ersättning

Med inkomstförsäkringens tilläggs­försäkring kan du bygga på ditt inkomst­skydd och mot en premie få 50 extra ersättnings­dagar utöver de 150 dagarna som redan ingår i medlems­avgiften. Du kan också försäkra inkomster över 60 000 kr/mån, till 150 000 kr/mån före skatt.

Premien? för tilläggsförsäkringen är 50 kr/mån för inkomster mellan 27500 - 60000 kr/mån före skatt och 100 kr/mån för inkomster som överstiger 60 000 kr/mån före skatt. Du tecknar tilläggsförsäkringen när du blivit medlem i Unionen.

Frågor och svar

Vi svarar gärna på dina frågor. Här är några av de vanligaste.

För din skull. Och alla andras.

Som medlem får du personliga tjänster och förmåner du själv har nytta av och som hjälper dig förbättra lönen, kompetensen, arbetsmiljön och allt annat på jobbet. Samtidigt bidrar du och över 690 000 andra till styrkan som gör att vi tillsammans kan driva på för ett tryggt, utvecklande och hållbart arbetsliv för alla. På varje arbetsplats och i hela det privata arbetslivet.