Så skriver du CV

Du får tips från Unionens experter, ladda ned cv-mallar och mallar för personligt brev på svenska och engelska, använda Cowrite för digitalt cv och boka kostnadsfri individuell Cv-granskning.

Din ansökan är troligtvis den första bild du ger av dig själv och är ofta avgörande för om du blir kallad till intervju. Se därför dina ansökningshandlingar som en möjlighet att visa vem du är, vilka erfarenheter du har och varför just du passar för tjänsten.

CV och personligt brev

Ansökningshandlingarna består av ett cv och ett personligt brev, vilka ska vara överskådliga och tydliga.

CV

Ett CV som beskriver ditt professionella jag är viktigt för att presentera dig för potentiella arbetsgivare och uppdragsgivare. Oavsett vilken metod du väljer för att presentera dig själv, traditionellt CV, LinkedInprofil eller konsultprofil, så är grunderna för hur du bygger upp din professionella profil desamma.

Vad kan du utifrån dina erfarenheter erbjuda verksamheten?

Du behöver ha en tydlig rubricering som på ett ögonblick ger läsaren en bild av dig, en slagkraftig sammanfattning som beskriver vart du varit, vad just du är bra på och hur du bidrar bäst.

Personligt brev

Det personliga brevet ger dig en bra chans att verkligen förtydliga vad du kan erbjuda arbetsgivaren och samtidigt utveckla de viktigaste kompetenserna från ditt CV. Du kan tillföra relevant information som ökar dina chanser och som du inte finner plats för i ditt CV.

Vägen mot träffsäkra ansökningshandlingar

 

  1. Börja med att läsa tipsen för ett CV som tar dig till intervju
  2. Fundera på vad du vill uppnå med ditt CV innan du väljer format och mall
  3. Använd Cowrite och skriv digitalt cv och personligt brev på några minuter
  4. Ladda ned CV-mall och mall för personligt brev
  5. Skicka in din CV och personliga brev till Unionens CV-granskning

 

CV-tips som tar dig till intervjun

Johanna Smith, HR-specialist på Unionen med stor erfarenhet av rekryteringsprocesser ger sina bästa tips för att ditt CV ska hjälpa dig komma till intervju.

Cv-mallar

Ditt CV behöver innehålla rätt information. Du tjänar på att funderar på vad du vill uppnå med ditt CV innan du väljer format och mall.

Personligt brev - mallar

Det personliga brevet ger dig en utmärkt chans att förtydliga vad du kan erbjuda arbetsgivaren och samtidigt utveckla de viktigaste kompetenserna från ditt CV.

CV på engelska tips och mall

Allt fler behöver en CV på engelska när svenska företag anpassar sig efter globala förhållanden och anammar engelska som koncernspråk.

CV och personligt brev på några minuter

Som medlem i Unionen får du kostnadsfritt använda den digitala tjänsten Cowrite som hjälper dig att skriva CV och personligt brev riktat precis till den arbetsgivare och den tjänst som du söker

CV-granskning

Som medlem i Unionen får du utan kostnad professionell hjälp att vässa ditt CV för att matcha de jobb du drömmer om. Du får både ditt CV och personliga brev granskat av våra proffs inom fem arbetsdagar.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg

Minimera