Unionen Chef

Om du har en ledande befattning med personal-, budget- eller verksamhetsansvar kan du bli medlem i Unionen Chef - Sveriges största fackförbund för chefer.

Fem personer vid skrivbord, tittar rakt fram

Bli den bästa ledare du kan bli

Är du redan yrkesverksam medlem i Unionen kan du uppdatera ditt medlemskap och bli chefmedlem utan att det kostar något extra.

Som chef är du både ledare och anställd på gång. Som medlem i Unionen Chef får du tillgång till särskilda erbjudanden, råd & stöd, verktyg, guider och inspiration i din roll som chef men även när det gäller din egen anställning, karriär och trygghet. 

 • Chefslinjen – alltid någon att fråga

  I Unionen är vi experter på arbetslivets frågor. Vi ger snabba svar på alla de frågor du har som chef och om de villkor som gäller i din anställning.

 • Tilläggsförsäkring för dig som tjänar över 60 000 kr

  Unionens inkomstförsäkring är ett komplement till a-kassan och ger 70-80% av din tidigare inkomst om du blir arbetslös eller säger upp dig, beroende på vad du tjänar. Tjänar du över 60 000 kr/mån kan du teckna en tilläggsförsäkring. För 125 kr/mån höjer du taket upp 150 000 kr/mån och får också rätt till ersättning i upp till 200 dagar.

 • Chefsombudsmän i din region

  Skulle du bli oense med din arbetsgivare ger vi dig professionell hjälp i förhand­lingarna och juridiskt stöd.

 • Utbildningar och digitala föreläsningar

  Vi anordnar lärarledda digitala ledarskapsutbildningar, e-kurser med checklistor och certifieringar, men även digitala föreläsningar och webbinarer inom till exempel coachande ledarskap och om att hålla svåra samtal.

Unionen Chef är bara för chefer, dessutom ingår inkomstförsäkring.

För bara 235 kr/mån blir du medlem och försäkrar din inkomst upp till 60 000 kr/mån i 150 dagar. Kvalifikationstiden är 12 månader.

Du borde skaffa tilläggsförsäkring. Försäkra inkomst över 60 000 kr/mån.

Som medlem kan du lägga till 125 kronor i månaden och försäkra din inkomst upp till 150 000 kr/mån i 200 dagar (alltså 50 dagar extra). Kvalifikationstiden är 12 månader.

Ännu inte medlem i Unionen Chef?

Om du har en ledande befattning med personal-, budget- eller verksamhetsansvar kan du bli medlem i Unionen Chef. Är du redan yrkesverksam medlem i Unionen kan du uppdatera till Unionen Chef utan att det kostar något extra.

Om medlemskapet

Någon att fråga

Genom Unionens chefslinje får du direkt svar på allmänna frågor eller blir hänvisad vidare till våra experter inom avtalsgranskning, rådgivning och förhandlingshjälp.

Råd och stöd för dig som chef

Att vara chef innebär ansvar, befogenheter och utmaningar. Här får du användbara råd och stöd i din roll som ledare.

Allt om Unionens inkomstförsäkring

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap i Unionen. Inkomstförsäkringen - som kompletterar din a-kassa på inkomster högre än taket i a-kassan - gör att du kan försäkra inkomst upp till 60 000 kr i månaden. Tryggt och mycket värdefullt om du skulle bli av med jobbet.

Tidningen Chef&Karriär

Chef & Karriär är en tidning för chefer och beslutsfattare som är intresserade av att utvecklas i sin roll som ledare. Innehållet i tidningen är en mix av seriösa intervjuer med chefer om roller och problem, blandat med kortfattade konkreta råd och tips samt granskande reportage och analyser.

Chefsliv – aktuellt från Unionen för dig som är chef

Chefsliv: Vem gör det osynliga arbetet hos er?

Vem gör det osynliga arbetet på arbetsplatsen? Hur kan du som chef göra upp med det här en gång för alla? Här är tipsen om hur du kan lyfta fram det osynliga arbetet i ljuset, för att sedan fördela det jämnare.

"Ett eget årshjul gör ledarskapet enklare"

Snart är det dags för dig som chef att boka in dina medarbetare på utvecklingssamtal. Men vad ska man tänka på? Jenny Johansson, chefsombudsman i region Dalarna ger några tips.

Ditt lönesamtal - tre steg för bra förutsättningar

Alla vill ha bra betalt för sina arbetsinsatser, men hur gör du för att lägga upp ditt eget lönesamtal med din chef? Ledarskapscoachen Anders Kinding ger dig några av sina bästa tips.

"Samtalet är centralt i ledarskapet"

Maria Barkhagen är en av Unionens nästan 100 000 chefsmedlemmar. Nyligen firade hon ett år som IT Core Systems Manager på Resurs Bank, med ansvar för ett tiotal medarbetare. Samtal, relationsbyggande och kompetensdelning har varit hennes taktik för att skapa en trygg och utvecklande grupp.

Chefsliv - artiklar om livet som chef

Intervjuer med experter och andra chefer, gästskribenter som skriver om ledarskap och mycket annat som kan inspirera och ge ny om ledarskap och rollen som chef.

Strategisk kompetensplanering gynnar alla parter

Företagen skulle vinna på att ha en plan för vilken kompetens verksamheten som helhet bedömer att de har behov av på längre sikt. Det menar Ann-Katrin Dolium, utredare i Unionen inom kompetensfrågor. Med en tydligare bild av behovet på längre sikt har både chefen och medarbetaren något att förhålla sig till i planeringen av kompetensutveckling.

Nyfikenhet – en viktig egenskap för inkluderande ledarskap

Utgå inte ifrån att alla är som du. Var nyfiken och fråga om dina medarbetares behov för att de ska kunna bidra på bästa sätt. Det menar Aline Groh, som på olika sätt sprider kunskap om inkluderande ledarskap.

"Chefen är katalysator för lärandet"

En arbetsplats där kompetensutveckling är centralt blir mer attraktiv och lockar till sig drivna medarbetare. Som chef blir du också mer uppskattad när du ständigt uppmuntrar och driver kompetensutveckling hos dina medarbetare. Det här menar Pär Lager, en av Nordens ledande innovatör och expert inom lärande och utveckling.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg