Cv-granskning

Ditt CV och personliga brev ska bidra till att ta dig till anställningsintervjun. Men att få ned alla erfarenheter och meriter på rätt sätt är inte det lättaste. Därför hjälper vi dig med granskning så att du får ett vinnande CV och personligt brev.

Skicka in ditt CV och personliga brev

Som medlem i Unionen får du utan kostnad professionell hjälp att vässa CV och personligt brev för att matcha de jobb du drömmer om. Du får både ditt CV och personliga brev granskat av våra proffs inom fem arbetsdagar. 

 1. Lyft fram din kompetens på bästa sätt - vi tittar på strukturen och innehållet.

 2. Bifoga jobbannons - vi tittar på innehållet kopplat till den tjänst du söker.

 3. Det går bra att skicka in ditt cv på engelska också.

 4. Vi korrekturläser inte din text och rättar inte heller stavfel.

 5. Erbjudandet omfattar max två granskningar per år.

Innan du skickar in ditt CV och personliga brev

 • Använd Unionens mallar för cv och personligt brev eller annan mall som du finner tilltalande.

 • Bifoga annonsen om du söker en specifik tjänst.

 • Ange "CV-granskning" i mejlets ämnesrad när du skickar in dina ansökningshandlingar.

 • CV och ditt personnummer ska finnas med i mejlet.

 • Vill du ha hjälp med ansökningshandlingar för flera tjänster/annonser, skicka ett mejl per tjänst.

När du kontrollerat att dessa underlag finns med, är du välkommen att mejla dina handlingar till cvgranskning.unionen@academicwork.se och ange "CV-granskning" i mejlets ämnesrad.

CV-tips

Oavsett vilket format du väljer på ditt cv eller vilken tjänst du söker kommer följande fyra punkter att ge dig en riktigt bra ansökan. Använd dem gärna som kontrollfrågor innan du skickar iväg dina ansökningshandlingar till arbetsgivaren.

 • Är CV:t lättläst? Det ska gå snabbt att få en uppfattning om din profil. Hellre enkelt och lättläst än snyggt och krångligt.
 • Kan du stå för allt? Lyft fram det som är relevant för tjänsten och det du gör allra bäst, men överdriv inte. Ett CV måste vara vattentätt.
 • Är det ett format som passar arbetsgivaren? Det pratas mycket om att man ska sticka ut, men om en arbetsgivare hanterar ansökningar i ett särskilt rekryteringssystem ska man  använda det för att ha större chans att få jobbet.
 • Har du besvarat VARFÖR du söker tjänsten? Visa att du vill ha jobbet och varför du vill ha det. Som arbetsgivare vill man ha engagerade anställda.

LinkedIn-granskning

Du känner väl till att ​Unionen  även erbjuder granskning av din LinkedIn-profil? Du får hjälp att sticka ut, skapa intresse och bygga ditt personliga varumärke på LinkedIn.

Boka LinkedIn-granskning

Lägg till ny kommentar

Hjälpte informationen på denna sida dig?