Rivstart

Välkommen till Unionens "Rivstarta karriären-paket" som samlar tips och exempel på hur du förbereder dig inför övergången från studier till karriär.

Välkommen till Unionens "Rivstarta karriären"-paket som samlar en mängd tips och exempel på hur du förbereder dig inför övergången från studier till karriär.

Så gör du ett bättre CV

Tipsen är många, men vad är det som spelar störst roll för om du får jobbet eller inte?

Det lagom personliga brevet

Hur personlig bör man vara i sitt personliga brev? Var går gränsen för ointressanta detaljer och värdefull information kring din personlighet?

Innan du skriver på – tänk på det här!

När du börjar ditt nya jobb har du enligt lag rätt att få ett skriftligt anställningsavtal. Vi berättar vad du inte får missa i kontraktet.

Skarpt läge - jobbintervjun

Att välja kläder inför jobbintervjun är en konst. Ska man klä sig nedtonat och opersonligt eller tvärt om visa precis vem man är, på en gång?

När du är ny på jobbet

Ny på jobbet? Grattis, men du kan behöva några handfasta tips, så att du kommer in på rätt sätt. Vi har sammanställt en lista om tio tips för den nyanställda.

Den första lönen

Lön är ett av de viktigaste anställningsvillkoren och något som du och arbetsgivaren behöver komma överens om inför anställningen.

Vad är du värd?

När du söker jobb får du ofta frågan om löneanspråk. Om du sedan får tjänsten väntar återkommande löneförhandlingar. Vi tipsar om hur du kan gå till väga när du värderar din insats.

Lön - så funkar det!

Hur funkar det egentligen med lön? Är jag garanterad en årlig löneökning? Vi har svaren.

Lönerådgivning via telefon

Ta hjälp av Unionens lönerådgivning innan du går på den där intervjun eller kliver in till chefen. En expert som hjälper dig att vässa dina argument för varför du borde få en högre lön.

Sommarjobbare! Har du koll på din semesterersättning?

Visste du att du sommarjobbar mer än tre månader har rätt till semesterledighet?

Jobbet gav Malin verkliga case till teorin

Var skulle jag vilja jobba? Så funderade civilingenjörsstuderande Malin Pandikow, innan hon på vinst och förlust skickade ett mejl till Volkswagen i Södertälje - och grejade sitt första riktiga jobb.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg