Förhandla om förmånerna

Förhandla om förmåner

Dags att gå på anställningsintervju? Tänk på att det finns fler saker än lönen att förhandla om. Om arbetsgivaren står för till exempel gymkort eller tjänstebil kan det innebära en betydande besparing, berättar Jimmi Hall, ombudsman på Unionen.

Vad kan man förhandla om förutom lönen?

– Det kan handla om saker som tjänstebil, extra semester, friskvård eller busskort. Det är sådant som inte är reglerat i kollektivavtalet och därför värt att förhandla om själv. Har arbetsplatsen inte kollektivavtal är det många fler saker som är viktiga att ta upp.

Vad är det viktigaste att tänka på om företaget inte har kollektivavtal?

– Då måste man komma överens om anställningsform, uppsägningstid, övertidsersättning, sjukersättning, semester, pension, försäkringar och mycket annat. Det är sådant som annars regleras i kollektivavtalet. Kollektivavtalet innebär rent ekonomiska fördelar som tilläggspension, sjuklönetillägg och föräldralön, samt löneökning varje år. Hamnar du på en intervju där företaget har kollektivavtal finns en färdigförhandlad grund att stå på och du kan koncentrera dig på att förhandla om lön och extra förmåner.

Vad ska man använda för argument för att exempelvis få gymkortet betalt?

– Personal som mår bra presterar bättre och har färre sjukdagar. Det innebär en vinst för arbetsgivaren att hålla sin personal frisk eftersom det innebär lägre kostnader för sjukfrånvaro. På många arbetsplatser får de anställda därför ett friskvårdsbidrag. När man förhandlar om extra förmåner gäller det i regel att hitta argument som också arbetsgivaren tjänar på. Men innan du förhandlar bör du självklart kolla upp vad som redan ingår och inte. Ett bra sätt är att sondera terrängen med största fackklubben på arbetsplatsen.

Extra semesterdagar innebär ju ofta att man avtalar bort sin övertidsersättning, vad ska man tänka på där?

– Ja, en sådan överenskommelse bör man inte träffa direkt när man början jobba någonstans. Man bör vänta för att se hur mycket övertid det blir, vad den är värd, och om ett visst antal semesterdagar extra är en rimlig kompensation. I bland kan man också förhandla sig till fler semesterdagar utan att gå miste om sin övertidsersättning.

Nyckelord: 

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Ja Nej