Oberoende rådgivning om pensioner och försäkringar, Avtalat

Med hjälp av Avtalats rådgivningstjänst kan du som har en arbetsgivare med ITP-avtalet, få råd om hur du kan anpassa ditt pensionssparande och försäkringsskydd.

Rådgivningstjänsten är gratis att använda och helt oberoende. Det är Avtalat som står bakom den individuella rådgivningen. Den utgår från dig och din livssituation, från vilka risker du vill och kan ta samt från marknadsdata. Du får råd om placering av tjänstepension, om val av efterlevandeskydd och kring sjukförsäkring.

När det gäller din tjänstepension får du personligt anpassade råd om hur du kan placera ditt pensionskapital.  

För dina närstående får du reda på hur din familjs ekonomi blir om du dör. Om du inte har familj, får du veta hur din egen pension kan bli högre genom att du väljer bort efterlevandeskyddet.

Du får veta hur din ekonomi ser ut om du blir sjuk. Du får en bild av vilka sjukförsäkringar som ingår i din ITP . Om du behöver komplettera försäkringsskyddet får du tydliga råd om vad du kan göra.

För att kunna använda tjänsten måste du ha pågående inbetalningar från en arbetsgivare med ITP-avtalet.

Vänd dig direkt till Avtalats rådgivningstjänst. Om du har frågor eller problem kring tjänsten kan du ringa rådgivningstjänstens kundservice på telefonnummer 010-383 40 34

Shape Created with Sketch.

ITP  är namnet på Sveriges största och ledande system för tjänstepensioner för privatanställda tjänstemän

Avtalat - så fungerar kollektivavtalad tjänstepension och försäkring

Avtalat förklarar och gör kollektivavtalad tjänstepension och försäkring lättare att förstå, genom att öka kunskapen om de pensions- och försäkringslösningar som finns i ditt kollektivavtal.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg