Känsliga frågor

De svåra samtalen - digital föreläsning. I vilka situationer är du som chef tvungen att kliva in i och ta det svåra samtalet?

När måste du ta snacket?

– Så fort företagskulturen, eller normerna, bryts måste du som chef ta samtalet, säger Anders. Så fort något skaver är det dags att agera. Ett bra tips är att sätta dig på samma sida som medarbetaren och på samma sida om problemet. Tillsammans ska ni hitta en lösning på situationen. Det ska inte leda till krig, utan till förståelse.

Här i den andra delen av föreläsningen handlar det om i vilka situationer du som chef är tvungen att kliva in och ta det svåra samtalet.

Ett kort smakprov på del 2 "Känsliga frågor" (1 min).

Som medlem kan du logga in och se hela del 2 ”Känsliga frågor”.

Lär känna dina medarbetare

Genom att ha kontinuerlig kontakt och prata med dina medarbetare dagligen är du bäst förberedd för ett svårt samtal. Då vet du hur medarbetaren i fråga bäst ska hanteras – hur de fungerar, tänker och resonerar.  
– Ett tips kan vara att träna ett svårt samtal med en kollega eller med HR-person, så du är rustad när situationen uppstår, säger Caroline. 

I föreläsningen kan du ta del av Anders checklista som hjälper dig att genomföra de allra mest känsliga samtalet.

Digital föreläsning

De svåra samtalen är en föreläsning i fem delar med Anders Kinding och Caroline Wiklund som handlar om de svåra samtal man ställs inför i rollen som chef och ledare. Caroline Wiklund är stresscoach och utbildare på Unionen. Anders Kinding är ledarskapskonsult och författare och har i över 20 år arbetat med att utveckla och utbilda chefer.

Se de övriga delarna av föreläsningen

Om att hålla svåra samtal

En föreläsning om de svåra samtalen du som chef kan behöva ha med dina anställda.

Kränkande särbehandling

Lär dig signalerna på kränkande särbehandling - ett arbetsmiljöproblem.

Sexuella trakasserier

Vad kan du som chef göra för att förebygga och prata om sexuella trakasserier?
Shape Created with Sketch.

Lär dig mer om ledarskap, arbetsmiljö, lön och jämställdhet på Unionen Chef Play. Där hittar du podden Mellanchefen emellan, filmer, e-utbildningar och mycket mer.

Hjälp oss göra Unionen bättre

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Betyg