Vem vinner Guldnappen – Unionens jämställdhetspris 2022?

Vilken arbetsplats är årets med föräldravänliga? Den 15 februari är det dags att dela ut Guldnappen 2022 - Unionens jämställdhetspris. Nominerade till årets pris är CGI Sverige, Siemens AB och Oh My Interactive AB.

Vem vinner Guldnappen år 2022?  CGI Sverige, Siemens AB eller Oh My Interactive AB?

2022-02-09

–  Unionen vill inspirera och åstadkomma förändring för en bättre arbetsmarknad för både män och kvinnor. Därför lyfter vi fram och prisar arbetsgivare somjobbar aktivt med jämställdhet på arbetsplatsen, säger Martin Linder, ordförande i Unionen. 

Guldnappen delas årligen ut till den arbetsplats som har det bästa arbetet för ett föräldravänligt arbetsliv. På en föräldravänlig arbetsplats har småbarnsföräldrar samma möjligheter till löne- och kompetensutveckling som alla andra anställda. Graviditet och föräldraledighet ses som något positivt, och man underlättar för föräldrar att kombinera jobbet med att vara förälder. 

Nominerade 

  • CGI Sverige för sitt arbete att möjliggöra karriärutveckling även under föräldraledighet,nätverk för föräldralediga och arbete för att skapa kvinnliga förebilder i en mansdominerad bransch. 
  • Oh My Interactive ABför att de som en av få företag i kommunikationsbranschentecknat kollektivavtal och hittat lösningar som kan underlätta att kombinera föräldraskapet och karriärsutveckling. Man jobbar också aktivt för en jämställd och föräldravänlig arbetsplatskultur. 
  • Siemens AB för sitt föredömliga arbete med att arbeta för att minska den negativa utvecklingskurva i lönebildning som drabbar föräldrar som väljer att vara hemma med barn. 

Prisutdelning 

Priset delas ut tisdag 15 februari. Se prisutdelningen på Unionens digitala medlemsevent. 

Om Unionens jämställdhetspris 

I 18 år har Unionen delat ut priset Guldnappen till Sveriges mest föräldravänliga företag. Guldnappen är ett viktigt bidrag för att näringslivet ska bli mer jämställt.  

Tidigare vinnare:  

2020 - Emerson Automation Solutions 

2019 - Sogeti 

2018 - Essity Hygiene and Health AB 

2017 - Volvo cars 

2016 - Lärarförbundet och Lärarnas A-kassa 

2015 - Ingen utdelning 

2014 - Ramböll 

2013 - Polarbröd AB 

2012 - Boliden Group, corporate IT 

2011 - Ingen utdelning 

2010 - Xylem (hette tidigare ITT Water&Wastewater) 

2009 - CSC 

2008 - Ingen utdelning 

2007 - Servera 

2006 - The Nielsen Company 

2005 - Picab 

2004 - Kronans Droghandel 

2003 - IKEA, Sverige